AKTUELNO

Tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti iz nehata.

"Sve dok sudski veštak nije izneo podatak o kojim psima, mešancima je reč, ni moj suprug kad ih je kupovao, a ni ja, nismo znali da su opasna vrsta. Te večeri, muž nije bio kod kuće i na njegov zahtev, koji mi je preneo u telefonskom razgovoru, pse sam pustila u dvorište koje je ograđeno. Nisam ni pomislila da psi mogu bilo kome da naude".

U nastavku suđenja u Osnovnom sudu u Novom Sadu, posle preciziranog optužnog akta, to je u četvrtak izjavila Igora Maksimović (32) iz Petrovaradina. Ona se sada tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti iz nehata, jer su psi vlasništvo njenog supruga, pre tri godine nasmrt izujedali Đurađa Marčetu (84), njihovog prvog komšiju.

- U našem kraju u to vreme svašta se dešavalo, čak je bilo i pucnjave - kazala je u svoju odbranu Maksimovićeva. - Zbog naše, a pre svega bezbednosti dece, nabavili smo pse. Suprug je zbog posla često bio odsutan, ja nisam nigde radila i brinula sam o deci.

Kada nije bio kod kuće, Igoru je, kako je u četvrtak izjavila pred sudijom Natašom Vojnović, suprug zvao i u telefonskim razgovorima govorio šta treba da se uradi oko kuće.

- Suprug je sa majstorima postavio žicu oko kuće i govorio je da psi ne mogu da izađu iz dvorišta - objasnila je Igora. - Nikada se ranije nije dešavalo da izađu, niti da drugi psi uđu u naše dvorište.

Podsećamo, dva američka staford terijera starosti tri i po i četiri godine su 11. jula 2016. godine, oko šest sati ujutru, navodno videći mačku u Marčetinom dvorištu, preskočila žičanu ogradu koja razdvaja komšijska dvorišta i napala starca, nanevši mu smrtonosne povrede.

#Napad

#Novi Sad

#Pas

'