AKTUELNO

Zorislava optužnica tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti i posedovanje nelegalnog oružja.

Zorislav Đ. (44) iz negotinskog sela Malajnica plačući je juče pred tužiocem rekao da nikad neće sebi oprostiti što je svojoj ćerki Kristini A. (16) u subotu dao pištolj. On je odmah nakon tragedije, koja se odigrala u dvorištu porodične kuće, hteo da se ubije, ali su ga sprečili policajci.

– Pred tužiocem je neprestano plakao. Rekao je da mu nema života bez ćerke i da nikad neće sebi oprostiti što joj je dao pištolj da sa mlađim bratom Nenadom (15) puca u dvorištu. Proklinjao je dan kad mu je nastradala ćerka.

Foto: Printscreen Facebook

Inače, Zorislavova supruga Lidija kazala je policajcima na uviđaju da je on odmah posle tragdije govorio da će se ubiti, ali policija mu je u međuvremenu zaplenila oružje i poslala u pritvor, pa ga je osujetila u toj nameri – rekao je izvor “Informera”.

Zorislava optužnica tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti i posedovanje nelegalnog oružja, ali kako su naveli u Višem tužilaštvu u Negotinu, posle saslušanja je odlučeno da mu se ne odredi pritvor do 30 dana.

– Dali smo nalog za sprovođenje istrage i koristeći zakonsku mogućnost u slučajevima kada je tragedijom teško povređen član porodice, odlučili smo da ne predlažemo pritvor za okrivljenog, već da bude pušten da sahrani svoje dete i da se potom brani u redovnom postupku, sa slobode – rekli su u tužilaštvu.

Ipak, to što Zorislavu nije određen pritvor ne oslobađa ga krivične odgovornosti i eventualne zatvorske kazne, ali je činjenica i da njemu ne može biti izrečena teža kazna od gubitka rođene ćerke.

Spekulisanja da je Kristina izvršila samoubistvo i da ju je ubio neko iz porodice, prema rečima devojčicine prve rođake nisu istinita.

– Još uvek ne znamo šta se dogodilo tačno, ali niko iz porodice je nije ubio, niti je Kristina izvršila samoubistvo – rekla je žena plačnim glasom.

#Policija

#Srbija

#Tragedija

#Ubistvo

'