AKTUELNO

Milovan Mijatović, otac Biljane Mijatović iz Pančeva, koju je nevenčani suprug Siniša Radovančev (51) ubio na njen 30. rođendan, jednim ubodom noža direktno u srce, tvrdi da je platila glavom dva meseca posle porođaja, jer njen muž nije hteo decu!

- Sve je počelo kad je moja Biljana zatrudnela! Mala Marija, Biljanina ćerka iz prvog braka, svaljuje krivicu na sebe, a deca su, u neku ruku, i doprinela tragediji. Siniša nije hteo decu i bio je veoma bio besan što je Biljana zatrudnela. Hteo je da ona abortira, valjda da bi živeo s njom kao da mu je švalerka! Mariju je na sve načine pokušavao da otuđi od majke, samo da bi otišla kod oca ili u dom! - kaže u ispovesti Milovan Mijatović, otac Biljane Mijatović (30), koja je brutalno ubijena 21. novembra 2017.

Biljanin brat blizanac izgubljen

Milovan otkriva da njegov sin Bojan, Biljanin brat blizanac, teško podnosi gubitak sestre. - Mnogo mu je teško, mnogo je voleo Biljanu i bio je veoma vezan za nju. Ne zna sada gde bije, više ga ništa ne zanima. On luta. Znate, bili su blizanci. Nemamo ništa više osim dve devojčice, a Bojan ne može da se pomiri s tim da Biljane više nema. Razgovarao sam više puta s njim, ali teško mu je. Kad mu pričam da se trgne, kaže mi: „Ostavi me na miru!“ i ode… - zabrinuto kaže Milovan.

Optužnica tereti Sinišu Radovančeva (51) da je nevenčanu suprugu Biljanu ubio jednim ubodom noža, direktno u srce, dok su na njen 30. rođendan čekali goste. Biljana je preminula na licu mesta, a krvoproliće se dogodilo dok je njihova ćerka Anja, od svega mesec dana, bila u drugoj sobi sa sestrom Marijom (12), Biljaninom ćerkom iz prvog braka. Biljanin otac sa suzama u očima priča o tragediji koja je zauvek uništila njegov život.

- Nagovarao je Biljanu na abortus, a ona za to nije htela ni da čuje! Svađali su se dosta u vezi s time. Rekla mu je: „To je tvoje dete! A i da nije, ja ću oba deteta gajiti i bez tebe, a ti idi!“ Međutim, on je to drugačije protumačio. Moja unuka Marija stalno ponavlja: „Deda, ja sam glavni krivac! Mene je hteo u dom, a mamu je kinjio jer je ostala u drugom stanju!“. Svako u gradu može da kaže da je Siniša bio problematičan - plačući priča Milovan, dok se priseća kobnog dana.

Tast: Siniša u sudnici kao u bioskopu

Milovan kaže da mu se u sudnici čini da je Siniša prilično opušten. - Dok posmatram njegovo ponašanje u sudu, imam utisak kao da je došao u bioskop… Ne znam šta da kažem... Tamo dolaze njegovi prijatelji, koji ga kuraže, čini mi se da su mu čak i čuvari naklonjeni. Siniša je s osmehom, kao da se sprema za kafu s prijateljima, i to je ono što me najviše iritira - kaže naš sagovornik.

Foto: Facebook

- Bio sam tog dana na Biljaninom rođendanu, a Siniša je bio kod zubara. Pozvao je Biljanu na telefon i pitao: „Je l’ ćale još tu? Neka ostane još malo da popijemo pivo“. Ostao sam iz poštovanja, popio jedno pivo, a on je donosio i drugo. Rekao sam mu da ne želim, a on je sve vreme pio. Ništa nije ukazivalo na tragediju, čak smo se i šalili. Pokazivao sam patike koje sam kupio, a Siniša je rekao da će da kupi iste takve, pa da džogiramo zajedno, na šta mu je Biljana odbrusila: „Nije tata ovde da ga zezaš“. Krenuo sam kući, a Siniša je rekao „da se vidimo za koji dan“, jer se bližio i moj rođendan. Rekao sam da ćemo se dogovoriti, jer sam planirao da pravim roštilj. Dva-tri sata kasnije pozvala me je Marija i urlala u slušalicu: „Deda, mama je mrtva! Mama je umrla!“ Nikada nije bila takva, a ja sam ponavljao: „Marija, dušo, šta ti je? Šta pričaš, je l’ si luda?“, a ona je na to kroz plač uzvratila: „Jeste, jeste, mama je u mrtvačnici“. Seo sam u kola i otišao do njihove zgrade, a tamo je sve vrvelo od policije - kaže neutešni otac, dok briše suze.

#Pančevo

#Ubistvo

'