AKTUELNO

Suđenje za ubistvo pevačice počelo je 5. novembra 2019. godine. Prema optužnici, za ovaj svirepi zločin, izvršen 2. aprila 2016. optužen je njen suprug Zoran Marjanović.

Optužnica protiv Marjanovića je povlačena dva puta, i on je sa optuženičke klupe prvi put početkom novembra prošle godine, detaljno izneo svoju odbranu, dok se ranije na pripremnom ročištu u septembru kratko izjasnio da negira krivicu

Marjanović, inače, od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, a optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Tokom suđenja saslušani su brojni svedoci, među kojima su i članovi Zoranove, ali porodice ubijene pevačice, prijatelji, kuma Vera,prolaznici koji su u danu kada je nestala - 1. aprila bili na nasipu, vaspitačica male Jane, kao i Jelenina frizerka.

Zoranov sin iz prvog braka Uroš, kao i njegov otac Vladimir iskoristili su pravo i odbili da svedoče, a majka Zorica zbog zdravstvenog stanja, odlukom Suda, nije svedočila.

Ubistvo pevačice pod velom misterije

Prošle su četiri godine od ubistva pevačice Jelene Krsmanović Marjanović, a slučaj još uvek nije rešen. Mediji redovno izveštavaju o svemu, a oni najuporniji se čak bave i istraživanjem i analizom najčitanijijeg slučaja.

Međutim, u moru svih informacija, naslućivanja, filmskih hapšenja, pa puštanja, svi zaboravaljaju važnu stvar – ubijena je žena u sred belog dana, a njeno dete godinu dana kasnije je saznalo da mame više nema - i to zauvek.

Jelena je pronađena u kanalu, na dva kilometra od mesta na kojem je poslednji put viđena dok je džogirala.

Prvobitna istraga nakon godinu dana od ubistva pokazala je da se Jelena navodno borila sa napadačem, da je bežala od njega, ali ubica ju je ipak sustigao, ubio i bacio u kanal.

Istraga je takođe pokazala da je ubistvo trajalo svega 3 minuta, a da je Jelena poslednji put udahnula dok je nepomično ležala u vodi.

Foto: TvPink Printscreen

Kasnije pojavile su se i druge spekulacije o ubistvu pevačice, pojavljivali su se razni svedoci koji su takođe navodno u vreme ubistva viđali ili nisu viđali pevačicu sa suprugom Zoranom Marjanovićem. Neke njene koleginice davale su izjave medijima o njoj i komentarisale kakva je zapravo Jelena bila, kako je brak Marjanovića funkcionisao, ali takođe i kakvi su međuljudski odnosi vladali u i dalje najpoznatijoj kući u Borči.

Otrčala u smrt?

U subotu 2. aprila, oko 15 sati, pevačica poslednji put trči nasipom u Borči i tada joj se gubi svaki trag. Njen suprug je tada izjavljivao da je on sve vreme bio na početku staze gde se igrao sa njihovom petogodišnjom ćerkom. Staza je inače dugačka oko četiri kilometara.

Foto: e-stock/D.GOLL

On je tada rekao da je njegova žena istrčala jedan krug, a da je na polovini drugog on izgubio iz vida. Jelena je u međuvremenu, oko 15 i 35 sati , razgovarala sa majkom Zoricom Krsmanović telefonom i tada su se čule poslednji put. Njih dve su se tada dogovorile da će Jelena posle trčanja da ode kod nje, i da će da joj donese ručak, pošto je Zorica bila bolesna i bila joj je potrebna pomoć.

Kada je Zoran u jednom trenutku shvatio da Jelene nigde nema, uzbunio je celu porodicu, a tada je obavestio i novinare.

Tek na kraju je pozvao policiju i prijavio nestank njegove žene. Nestanak je policiji prijavljen u subotu (istog dana) oko 20 sati.

Zoran je tada policiji rekao da je ona nestala oko 16 sati, dok je džogirala nasipom u Borči.

Nešto kasnije on je takođe izjavio i da je na nasipu primetio Folksvagen polo. Ovaj automobil, kao i Punto, pojavljuje se takođe i u pričama ljudi koji žive u blizini nasipa u Borči. U svakom slučaju, automobil je viđen više puta na nasipu. Viđen je i tog dana kada je prijavljen Jelenin nestanak.

Foto: Andrej Nihil

Sem marke automobila, izjave su se poklapale jer su neki od meštana takođe izjavljivali za medije da su taj automobil viđali često po kraju, ali nikada nije utvđeno ko je njegov vlasnik.

Majka otišla za ćerkom dozivajući njeno ime!

Zorica Krsmanović (53) umrla je u Borči, u oktobru prošle godine, dozivajući svoju mrtvu ćerku. Nije dočekala da sazna ko je ubio njeno dete, i izdahnula je na rukama rođene sestre. Prethodne večeri Zorica je od zeta Zorana Marjanovića tražila da joj dovede unuku Janu.

Foto: Pink

Ko je ubio Jelenu?

Bilo je spekulacija po medijima da je Jelenu ubio neki tajkun, takođe se verovalo da je reč i o obožavaocu. Policija je na jednom od pomena i uhapsila mladića u belom dresu koji se iznenada pojavio na grob pevačice pre svih i doneo cveće. Daljom istragom se ispostavilo da je mladić samo došao na grob pevačice da joj oda počast, jer je više puta slušao u kafani.

Foto: Pink.rs

Istraga je više puta nailazaila na ćorsokak, a prodica Krsmanović je odlučila da angažuje i privatnu detektivsku agenciju da istraži ubistvo paralelno sa policijom. Rađena je i rekonstrukcija zločina kako bi se utvrdilo na koji način je pevačica ubijena i da li se to dogodilo na nasipu ili na nekom drugom mestu.

Godinu ipo dana kasnije uhapšen je njen suprug Zoran Marjanović. Sestra ubijene pevačice nije verovala u teorije da je Jelena imala ljubavnika koji je možda ubio ili da je reč o nekom tajkunu.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Na pitanja novinara u kakvim odnosima je bila sa zetom, ona je komentarisala da su bili u kontaktu zbog Jane.

Za sve ovo vreme, Marjanović dobija na popularnosti, dobija i klub “obožavalaca”, okupile su se žene koje su čak forirmilare i Fejsbuk grupu kao podršku ovom udovcu.

Foto: Printscreen/Facebook

Apelacioni sud ukinuo je u julu prošle godine, nakon nepunih 10 meseci, pritvor Marjanoviću. Međutim, ova vest nije značila da je Marjanović slonodan čovek, jer se još uvek očekuje dopuna optužnice protiv njega. U međuvremnu promenio se i tužilac u ovom slučaju.

Foto: Informer

Misterija od 43 sekunde!

Tog dana je ubijenu pevačicu majka zvala dva puta. Poslednji put se sa druge strane žice čula samo tišina koja je trajala ukupno 43 sekunde. Jelenin mobilni telefon pronađen je oko pet sati ujutru, samo 30 metara od mesta na kom je, satima kasnije, nađeno njeno telo.

Istraga je pokazala da je pevačica ubijena tupim predmetom, verovatno čekićem ili palicom i pronađena je u kanalu, na dva kilometra od mesta na kojem je poslednji put viđena.

Rada M. - ljubavnica ili špijun?

Prepiska Zorana Marjanovića sa medicinskom sestrom iz Beča baca novo svetlo na ceo slučaj. Rada M. je uvek bila raspoložena da priča za medije, a njima je bila interesantna jer su u javnost dospele poruke lascivne sadržine koje je razmenjivala sa udovcem Zoranom. Neki mediji su kasnije preneli i da je Rada zapravo bila mamac za Zorana koji su postavili inspektori.

Jelenu ubio serijski ubica?

Jedna o spekulacija u vezi sa ovim slučajem je i vest da je Jelenu navodno ubio kamiondžija, za kojim traga Interpol zbog ubistva još dve devojke u inostranstvu. Neki beogradski mediji objavili su i da je na donjem vešu pevačice pronađen DNK ubice, i danima najavljuju "filmsko hapšenje".

Foto: Portal Republika

U međuvremenu, Zoran je svoju devojčicu Janu obavestio da mame više nema. Čak je i dete saslušano u policiji. Bilo je još raznih spekulacija, ali ono što je činjenica je da je ubica još na slobodi. Zoran je i putem medija slao preteće poruke ubici ili ubicama, sa rečima da će im se osvetiti za svu bol kroz koju prolazi njihova porodica.

#Borča

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'