AKTUELNO

Aleksandru Šotri koji se sumnjiči da je vozio džžip "hamer" i njime u decembru napravio niz incidentata u centru Beograda ukinut je pritvor i on je u utorak pušten da se brani sa slobode.

Pritvor mu je ukinut jer su u istrazi ispitani svi svedoci, a bio mu je određen, kako ne bi mogao da utiče na svedoke.

Na predlog Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu Šotri je nakon ukidanja pritovra sud izrekao zabranu napuštanja boravišta, oduzimanje pasoša i vozačke dozvole, rekla je za portparol tužilaštva Aleksandra Đenadić.

Odluka o optuženju očekuje se narednih dana. Šotra se na saslušanju u Prvom osnovnom tužžilaštvu u Beogradu branio ćutanjem. Tereti se da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

Foto: Pink.rs

MUP je nakon hapšenja Šotre u decembru saopštio da je vozač "hamera" u subotu vozilom izazvao nekoliko incidenata, najpre tako što je u Terazijskom tunelu zakačio i oštetio nekoliko automobila, a potom je, kako se sumnja, prošao Svetogorskom ulicom, gde je na raskrsnici sa Palmotićevom ulicom srušio semafor i stubiće.

Nakon toga je, kako se sumnja, udario vozilom u kiosk u kojem je bila radnica, koja je lakše povređena, a potom i u zid, navodi se u saopštenju MUP-a.

Mediji su preneli da Aleksandar Šotra rođeni brat poznatog stend ap komičara Olivera Šotre i sin biznismena Rajka Šotre. Navode i da se sam u pratnji advokata prijavio policiji u policijskoj stanici "Stari grad".

#Hamer

#Pritvor

'