AKTUELNO

Identitet treće osobe koja je bila u društvu Vladimira Roganovića i Stefana Vilotijevića u trenutku kada su upucani u petak u Beču, još uvek nije poznat, ali se sumnja da bi on mogao biti ključan u rasvetljavanju ove likvidacije i ranjavanja. Za sada se jedino zna da je reč o 29-godišnjaku koji je povezan sa crnogorskim klanovima.

Kako su svedoci ispričali, u bečkom restoranu sedele su tri osobe - Roganović, Vilotijević i još jedan muškarac nepoznatog identiteta.

Nakon što je još uvek nepoznati likvidator ispalio smrtonosne hice u Roganovića i pritom ranio Vilotijevića, treća osoba koja nije povređena u pucnjavi stajala je iznad tela ranjenih i, kako su svedoci kasnije ispričali, obraćala se na srpskom jeziku.

Rus koji se slučajno našao u jednoj od radnji u neposrednoj blizni, istrčao je na ulicu kada je čuo zvuk pucanja, i kako je kazao tamošnjoj polciji razumeo je da je muškarac govorio u pravcu žrtava: "Brate, brate".

Ta osoba je odmah nakon uviđaja privedena policiji u svojstvu svedoka, međutim kako su saopštile tamošnje vlasti, njegov iskaz nije bio od velike pomoći u rasvetljavanju ovog zločina.

Foto: Printscreen

- Dao je neverodostojnu izjavu vezanu za događaj - saopštio je portparol policije Danijel First. On je naglasio da se zbog toga, trenutno, ne može isključiti da je na izvestan način umešan u ubistvo Roganovića. Za sada je poznato da on ima 29 godina, kao i to da je umešan u organizaciju crnogorskih klanova, piše list "Die Presse".

Vilotijević uhapšen, još uvek u bolnici

Stefan Vilotijević koji je ranjen u pucnjavi još uvek se nalazi u bolnici, ali je njegovo stanje bolje i nije u životnoj opasnosti. Odmah nakon što mu je bilo bolje, on je uhapšen i određen mu je pritvor po interpolovoj poternici koja je ranije raspisana.

Podsećanja radi, likvidacija koja se dogodila u petak u Beču, kako se pretpostavlja, nastavak je rata crnogorskih klanova koji je odneo na desetine žrtava u proteklih deset godina. Kako se sumnja, ovo ubistvo je bilo dobro planirano, jer je usmrćeni Roganović samo 15 dana ranije izašao iz zatvora, a o njegovoj slobodi znalo je jako malo ljudi upravo zato što se plašio za svoju bezbednost.

Foto: Tanjug/Facebook/Admiral Club Herceg Novi

Nekoliko dana pre odlaska u Austriju, Roganović, koji se smatra pripadnikom kavačkog klana, boravio je u Kotoru, a odmah nakon toga uputio se u Beč jer je, kako se sumnja, strahovao za svoj život.

Ipak, ubice su o promeni mesta boravka odmah obaveštene, a trećeg dana pošto je došao u Beč, ispred restorana "Figmiler" u centru grada, gde je bio sa Stefanom Vilotijevićem i još jednim muškarcem, prišla su im dvojica egzekutora i Roganoviću i Vilotijeviću pucali u glave.

#Beč

#Pucnjava

#Restoran

#Vladimir Roganović

'