AKTUELNO

Sud u Beču izrekao je meru istražnog pritvora za muškarca koji je bio u društvu Vladimira Roganovića u vreme njegovog ubistva u Beču.

Sud je potvrdio da je 29-godišnjak smešten u istražni pritvor, dodajući da je u takvim slučajevima izricanje ovakve mere obavezna.

Muškarac, koji je sa Roganovićem i Stefanom Vilotijevićem (29), na koje je pucano, ručao u restoranu u centru Beča, najpre, posle zločina, bio saslušan kao svedok.

Međutim, od nedelje se vodi kao osumnjičeni, jer se, kako je saopštila policija, „upleo“ tokom iskaza, a i na osnovu dobijenih informacija o njemu utvrđeno je da je pripadnik kriminalnih krugova.

Njegova uloga u zločinu je trenutno još predmet istrage i za sada je nejasna. Pred sudom nije davao nikakav iskaz, a njegov advokat tvrdi da nema nikakve veze sa ubistvom, izuzev što je pružao prvu pomoć.

Policija je izrekla meru ekstradicionog pritvora Vilotijeviću, koji je ranjen u napadu. Policija ga je uhapsila na osnovu međunarodne poternice koju su raspisale srpske vlasti zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

#Vladimir Roganović

'