AKTUELNO

Bojan Zarubica, bratanac "čuvenog" doktora - proizvođača sintetičke droge Milana Zarubice, zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, prema kojem je priznao da je bio član organizovane kriminalne grupe svog strica.

Bojan Zarubica je presudom Specijalnog suda, na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, osuđen na 14 meseci zatvora, a pored zatvorske kazne sud je naložio da mu se oduzmu pronađeni narkotici, kao i prekursori, laboratorijska oprema i mašine za proizvodnju sintetičke droge.

Bojan i Milan su uhapšeni u sinhronizovanoj akciji srpske i makedonske policije, s tim što je Bojan Zarubica uhapšen u Beogradu, a Milan Zarubica u Tetovu.

Milan je u septembru ove godine u Skoplju osuđen na 11 godina zatvora zbog proizvodnje sintetičke droge, takođe na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaključio sa makedosnkim tužilaštvom.

Osim njega, krivicu je priznalo još četvoro optužženih, među kojima i srpski držžavljanin Stevan Kljajić.

Policija je prilikom hapšenja na dve lokacije pronašla mašine, opremu i oko 200.000 tableta koje sadržže amfetamin.

Deo kupljenih materijala za proizvodnju droge držžali su u kući u makedonskom selu Batinci, a deo u kućnoj laboratoriji kod Tetova gde su i pravili amfetamin.

Kako je ranije saopšteno, tada je zaplenjeno je i oko 910.000 „kaptagon“ tableta, odnosno oko 155 kilograma, kao i 52 kilograma čistog amfetamina i velike količine supstanci koje se koriste za proizvodnju narkotika.

Zarubica je ranije osuđivan u Srbiji. Kao šef kriminalne grupe od 15 članova 2005. godine je bio osuđen je na 11 godina zatvora u Specijalnom sudu u Beogradu, jer je rukovodio grupom koja je od 2000. do 2003. godine na teritoriji Beograda i Sremske Mitrovice proizvodila amfetamin.

Iako se nalazio na izdržavanju kazne zatvora, Zarubica je slobodne vikende tokom kojih je izlazio na slobodu koristio da proizvodi narkotike, pa je zbog toga ponovo bio osuđen 2015. godine, a nova kazna je dodata postojećoj.

#Bojan Zarubica

#Kriminal

'