AKTUELNO

Policija Srbije je, u saradnji sa makedonskim kolegama, uhapsila pripadnike organizovane kriminalne grupe koja je duže vremena proizvodila i distribuirala amfetamin, a među njima je i već osuđivani proizvođač te droge Milan Zarubica, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U makedonskom gradu Tetovu otkrivena je ilegalna laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga, sa pogonom za tabletiranje, a zaplenjeno je i oko 300 kilograma amfetaminskih tableta.

Na teritoriji Makedonije i Srbije uhapšeno je, pored organizatora Zarubice (49) još sedam državljana Srbije i Makedonije: B. Z. (1981), S. K. (1962), A. H. (1964), S. Š. (1977), I. Š. (1965), A. M. (1987) i Z. D. (1962).

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je akcija trajala gotovo godinu dana i da je policija pažljivo pratila sve aktivnosti Zarubice, transport opreme koji se kretao iz Srbije u Makedoniju i obrnuto, kao i pravljenje labaratorija koje su služile za pripremu droge.

U operaciji su pažljivo praćeni svi saradnici Zarubice, a identifikovani su i potencijalni kupci i zbog toga je akcija toliko trajala, jer smo želeli da obezbedimo kvalitetne i čvrste dokaze za hapšenje pripadnika te kriminalne grupe, izjavio je Stefanović.

On je precizirao da je zaplenjena nova sintetička droga "Kaptagon", koja je, tvrdi Stefanović, omiljena i kod ISIS boraca.

Stefanović je naveo da je jedna laboratorija otkrivena i na teritoriji Srbije i najavio da će se akcija verovatno nastaviti i na teritoriji Turske, jer se u saradnji sa policijom te države došlo i do identiteta potencijalnih kupaca.

Veoma je dobro što je uhapšen Milan Zarubica, jer se on smatra jednim od najvećih kreatora sintetičkih droga, a na ovim prostorima bio je poznat po ovoj delatnosti i ranije, ocenio je on.

#Hapšenje

#Makedonija

#Milan Zarubic

'