AKTUELNO

U sudaru je učestvovalo 30 vozila, a 17 osoba je povređeno.

Pripadnici Žandarmerije učestvuju u izvlačenju ljudi iz automobila zaglavljenih na deonici auto-puta kod Niša koja je blokirana zbog snega i sudara.

Jedinica je po nalogu ministra policije izašla na teren kako bi pomogla saobraćajnoj policiji i Sektoru za vanredne situacije u vađenju putnika i vozila iz snežnih nanosa.

Među zaglavljenim automobilima bio je i jedan u kome je bila beba, koju je prevezla ekipa Hitne pomoći.

Na mesto lančanog sudara, koji je izazvao većinu problema na ovoj deonici, izašlo je tridesetak pripadnika niškog odreda Žandarmerije s opremom za prvu pomoć, ćebadima i vodom.

U lančanom sudaru u kojem je učestvovalo 30 vozila, a koji se oko osam sati dogodio na autoputu Beograd – Skoplje kod Doljevačke petlje, povređeno je 17 osoba i u toku je njihovo zbrinjavanje. Zastoj je na oko 600 metara pre skretanja za Niš jug.

Prema nezvaničnim informacijama, do nezgode je došlo kada je jedno vozilo proklizalo, nakon čega su ostala koja su bila u koloni, udarala jedno u drugo.

U niškoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da ima povređenih.

Iz Hitne pomoći Niš kažu da ima povređenih Srba, a i stranih državljana. Jedna ženska osoba je teže povređena i primljena je u Urgentni centar sa povredom kičme, a i jedno dete je teže povređeno, zadobilo je povredu glave.

Pacijenti koji su zbrinuti u Urgentnom centru imaju povrede glave, vrata, grudnog koša, gornjih i donjih ekstremiteta...

- U Urgentni centar dovezeno je 17 povređenih od toga šestoro dece i 11 stranih državljana i šestoro dece. Troje pacijenata zadobilo je teže povrede, a petoro dece je lakše povređeno - rekao je načelnik Urgentnog centra Hadži Bojan Marjanović.

N.Petričević/S.M.

#Auto-put

#Hitna pomoć

#Niš

#Sudar

'