AKTUELNO

U lančanom sudaru učestvovalo je 30 vozila.

Saobraćaj na autoputu Niš- Beograd zaustavljen je u oba smera zbog lančanog sudara u kome je učestvovalo 30 vozila i zastoj je na oko 600 metara pre skretanja za Niš jug, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

Kako je Marić rekao, u oba pravca je zaustavljen saobraćaj, a na mesto nezgode odmah su upućene patrole saobraćajne policije, ekipe JP "Puteva Srbije" i Sektora za vanredne situacije, kako bi se obišli svi ljudi koji se tamo u koloni nalaze i čini se sve da se situacija sanira.

- To je trenutna situacija, očekujem da će se stabilizovati stanje na autoputu kod Niša i da se nakon toga zaista još jednom uputi apel svim učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja i da ne idu na put bez zimskih pneumatika, što je, čini mi se, bio problem i kod ovog lančanog sudara koji je dogodio na autoputu - istakao je Marić.

Prema njegovim rečima, kolona jeste u ovom momentu velika, ali ne radi se o vozilima koja se nalaze u snežnom nanosu, već je reč o obustavi saobraćaja usled saobraćajnog udesa.

- To je drugačija situacija od one koju smo imali prilike da gledamo u Srbiji prethodnih godina - rekao je Marić.

N. Petričević

#Auto-put

#Niš

#Predrag Marić

'