AKTUELNO

Prema astrolozima, uskoro sledi period preplitanja retrogradnog Merkura i retrogradnog Saturna.

Pojava retrogradnosti planeta može imati vrlo veliki uticaj na pojedine predstavnike Zodijaka, a zbog ovog neočekivanog dueta druga polovina leta biće posebno burna za jedan znak.

Saturn je 29. juna postao retrogradan u znaku Riba, a to za jedan horoskopski znak znači poseban niz ne baš prijatnih promena. To je Devica.

U periodu koji sledi naoružajte se strpljenjem i tolerancijom i pripremite se na neizbežan dolazak starih karmičkih dugova na naplatu.

Susrešćete se s velikim brojem problema koji će vam se trenutno činiti kao nepravedna raspodela karata, ali imajte na umu da bez povremenih padova nema napretka, a sve što vam se događa u životu prisutno je s razlogom.

Najvažnija stvar koju Device treba da zapamte je da, čak i kada ih obuzme osećaj nesigurnosti i neprijatnosti, nikada ne treba da odustanu, već da svaki korak prihvate kao deo puta ličnog razvoja.

Saturn će se uplesti u finansije, a može se očekivati ​​naplata starih dugova ili neki novi, neočekivani izdaci.

Tranzit Marsa u znak Bika 12. jula Devicama donosi novu energiju prožetu odlučnošću i radnom etikom. Zato je ovo vreme idealno za izradu i realizaciju planova, bilo kratkoročnih bilo dugoročnih.

Ipak, pripazite kada je reč o međuljudskim odnosima, budući da ćete za vreme Marsa u Biku biti posebno razdražljivi i uvek spremni na svađu.

Za razliku od Saturna koji će ući u novčanik Device i pomrsiti konce, Mars u novom položaju donosi mogućnost prosperiteta i novčanog toka – pažljivo ulažite i izbegavajte nepromišljene troškove.

Od 5. do 22. avgusta Merkur će biti retrogradan u znaku Lava, a potom od 22. do 28. avgusta u znaku Raka, što za Device znači samo jedno; ponovni ulazak u svakodnevne probleme.

Nedaće poput stalnih kašnjenja, nesporazuma u komunikaciji i transakcijskih problema mogu dominirati životom ovog znaka na kraju leta. Zato je za Device izuzetno važno da budu maksimalno fokusirane, pogotovo kada su u pitanju poslovni pregovori i planovi.

Autor: Iva Besarabić