AKTUELNO

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje.

Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Blizanaca, što će doneti dinamiku u kretanju i komunikaciji. U dobrom aspektu sa Merkurom i Jupiterom donosi intenzitet u razgovorima, mnoštvo poruka, imejlova i pregovora, posebno u vezi sa zakonskim stvarima, obrazovanjem, inostranstvom i strancima.

Povoljan je dan za učenje, usavršavanje, rešavanje administracije, posebno sređivanje viza i pasoša, kao i uverenja ili sertifikata. Organizujte neki kraći ili dalji put, ali i razgovor u vezi sajta, proizvoda ili knjige. Dobar je dan za potpisivanje ugovora. Više se smejte i zabavljajte. Okrenite sve na šalu. Važne vesti i susreti.

Ovome ide u prilog konjukcija Merkura i Jupitera u utorak ujutro, tako da sve iz ponedeljka prenosi se i na ovaj dan. Idealan je dan za nove projekte i sve novitete koje imate u rukavu. Sada je trenutak da ih obelodanite i pokažete svetu. Rano jutro možete biti pospani i dezorijentisani, pod uticajem čudnih snova.

Izbegavajte mnogo kofeina, alkohola ili lekova. Od podneva Mesec ulazi u znak Raka, što će doneti naglašenu emotivnost ali i ranjivost. Kako će se Mesec naći u konjukciji sa Marsom u istom znaku, možete imati jedan veoma značajan ali prilično emotivan događaj ili situaciju.

Posebno se to odnosi na kuću, dom i porodicu, pa se događaji i vezuju za neku veoma blisku osobu. Lako možete planuti na člana porodice ili se neko može istresati na vas. Izbegavajte konflikte. Povrede u kući. Bolje usmerite energiju u gradnju, sadnju ili renoviranje.

U sredu budite obazriviji u komunikaciji bez tendencije nametanja svojih stavova, a upravo takva atmosfera će se stvarati zbog preterane senzitivnosti vaših pojačanih reakcija. Nije vreme za šaljive upadice i podbadanja. Traži se komunikacija veoma upakovana sa brižljivo odabranim rečima.

Foto: Pixabay.com

Ako ovu tehniku primenite i savladate sebe ovog dana možete imati veoma uspešan i plodonosan dan. Susreti mogu biti puni ljubavi i saosećanja, a najbolje je investirati energiju u stvaranje pozitivne atmosfere pune ljubavi kao i projekte koji su povezani sa selidbom, planiranjem porodice ili zajedničkog života, gradnjom kuće ili ekspanzijom biznisa. Možete dobiti neočekivane vesti i informacije kao i sasvim nenadane susrete sa bliskom osobom.

U četvrtak ujutro budite dobro organizovani jer Mesec u kvadratu sa Merkurom donosi osećaj da se vrtite u krug i ne znate jeste pošli ili ste došli. Nemojte rano ujutro odmah čitati vesti i listati aplikacije već se držite svoje rutine i obaveza da biste bili što produktivniji.

Ovog dana dešava se povoljan aspekt između Marsa i Saturna, pa vam je ovo vetar u leđa da se upustite u dugoročne projekte i ako ste do sada odlagali svoje važne ciljeve, onda ovog dana krenite sigurnim koracima u bolju budućnost. Danas napravite prekretnicu i starim problemima pristupite na nov način. Stari načim razmišljanja nije vam doneo napredak i drugačiji rezultat, pa se fokusirajte na pronalazak novih rešenja.

U petak, odmah posle ponoći Mesec ulazi u znak Lava, a Venera gradi konjukciju sa Uranom, što će doneti promene na emotivnom planu, ali i u vezi finansija. Možete imati neočekivane susrete, prilike za ulazak u ljubavnu vezu, ali i izlazak iz iste. Iako ste tradicionalni tip osobe i teško donosite odluke, ovaj aspekt vas može navesti da radikalno promenite neki segment svog života.

Neko će pak samo promeniti stajling, frizuru ili boju kose. Za one smelije, koji već dugo trpe izvestan odnos ili nepovoljnu situaciju ovaj aspekt može dovesti do raskida veze ili razvoda. Idealno je da ovaj dan posvetite promenama u polju odnosa i finansija.

Imate sklad uma i srca i znate najbolje šta vam je potrebno i šta je dobro za vas. Ne dozvolite da vas vaši strahovi od nepoznatog i neizvesnog drže u zoni komfora u kojoj vam i nije tako komforno. Prihvatite poziv prijatelja i dobro se provedite.

Foto: Pexels

Subotu posvetite sebi i onome u čemu uživate. Stavite sebe na prvo mesto. Ipak, vaši planovi za ovaj dan mogu se menjati iz časa u čas. Ukoliko ne budete bili fleksibilni, lako se možete iznervirati i biti frustrirani tokom dana. Ne dozvolite da vas izazovi potpuno poremete.

Takođe, dozvolite drugima da slobodno iskazuju svoje stavove jer vaša dobra namera nije dovoljna da dođe do razumevanja i kompromisa. Ukoliko ste imali nezadovoljstvo u poslednje vreme, ono će ovog dana postati očiglednije i želećete više i bolje za sebe. Čak i manje sitnice na koje obično ne reagujete danas će vam postati ogromne. Popodne i veče provedite u dobrom društvu.

Nedelju ujutro započinjete orni za razgovore i razmenu informacija. Ukoliko osetite nemir više se krećite. Idite u šetnju, džoging ili vožnju bicikla. Ukoliko ste pasivnijeg karaktera, organizujte jutarnju kafu sa prijateljima.

Imate potrebu za komunikacijom i razmenim sa drugima. Neko će dobiti povoljne vesti. Od podneva Mesec ulazi u znak Device i počinjete razmišljati o poslu i obavezama koje vas čekaju. Brinete o zdravlju neke vama bliske osobe. Stomak je osetljiv pa pripazite šta jedete.

Ne natrpavajte se hranom jer su creva osetljivija. Postajete kritični i namećete drugima da preuzmu odgovornost za nešto. Ukoliko uspete da upakujete svoje zahteve na jedan prijatniji način, može doći i do ispunjenja vaših očekivanja. U večernjim časovima možete imati nalet adrenalina i potrebu da spremate. Energiju usmerite na svoje obaveze a ne na očekivanja od drugih da budu produktivniji.

Autor: