AKTUELNO

Astrološki aspekti ove nedelje biće puni izazova. Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje.

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Strelca u trigonu sa Merkurom. Kako je prvi april, bilo bi sjajno da energiju iskoristite za šalu i zabavu. Imaćete osećaj optimizma i entuazijazma da konačno stvari idu u boljem smeru i da napredujete. Moguće je da ćete imati neke razmene informacija već oko ponoći i da nećete spavati zbog nekih zabavnih sadržaja ili razmene sa drugom osobom.

Od ranog jutra Mesec će preći u znak Jarca, što će doneti ozbiljnost i fokusiranost na dugoročne planove i ciljeve. Budite oprezni u komunikaciji sa drugima jer postoji potreba da se definiše krivac. Kako ovog dana Merkur potpuno staje da bi krenuo retrogradno, što dodatno otežava polje komunikacije, administracije, kretanja i saobraćaja. Budite aktivni i koncentrisani na konkretne zadatke, neka su i zahtevniji, samo ne rasplinjujte energiju u više pravaca.

Od utorka Merkur odmah iza ponoći kreće retrogradno na par nedelja. Posebno ova dva dana možete očekivati susrete sa starim prijateljima, rešavanje situacija i problema iz prošlosti. Pojavljivaće se odnosi i okolnosti u kojima ste već bili ali niste razrešili stare izazove ili zaokružili odnose. Jako je važno ovog dana sve precizno planirati i obavljati na vreme. Moguć je nesklad i unutrašnji konflikt koji će vas dovesti u situaciju da ne znate kojim putem da krenete i šta da odlučite.

Ovo nije trenutak za donošenje važnih odluka, već samo za reviziju i realizaciju planova započetih u prošlosti, posebno onih od pre tri meseca. Ovog dana je dobro rešavati situacije koje imaju veze sa zakonom, inostranstvom i zvaničnim institucijama. Dobro je za aktivaciju dugoročnih ciljeva koji zahtevaju posvećenost i strpljenje a rezultati dolaze vremenom. Obavite one najzahtevnije zadatke i obaveze. Na emotivnom planu možete biti povučeniji.

Foto: Pixabay.com

U sredu se dešava najlepši aspekt, koji se retko događa. U pitanju je konjukcija Venere i Neptuna na stepenu egzaltacije Venere, a to je najlepše mesto za Veneru. Ovo donosi sinhronicitete, čaroliju i čuda na ljubavnom planu, zaljubljivanje i ushićenje. Aspekt najviše podržava tajne veze ili odnose koji su pod velom tajne i imaju neku vrstu distance. Pokreću se osećanja zaljubljenosti, inspiracija i kreativnost, pa ovaj dan isplanirajte da vam bude čaroban.

Ukoliko ovog dana upoznajete neku osobu, budite sigurni da ćete biti očarani i da ste skloniji idealizaciji. Mesec prelazi u znak Vodolije, što daje situacije “očekuj neočekivano” kao i preokrete iz vedra neba. Najbolje je ako možete ovog dana da budete otvoreni za sve što vam dolazi i da prihvatite okolnosti u kojima se budete nalazili. Budite u vedrom raspoloženju. Ovog dana pokreću se bitne promene u vašem životu.

Četvrtak je dan izazova u kojem možete imati neprijatna iznenađenja i promene. Ukoliko ne budete fleksibilni, ovo će biti dan frustracije za vas. Svako držanje za stare navike i odnose može lako rezultirati prekidom i naglim potezima. Kako je planeta Venera na poslednjem stepenu, izvesno je da dolazi do promene u emotivnim odnosima, ali i na polju finansija. Može doći do otkrivanja nekih tajni, razočaranja i zabluda. Imate poriv za oslobođenjem i promenama, te prenaglašeno možete reagovati. Pobunićete se protiv autoriteta, posebno lažnih i onih koji vam nameću svoje stavove.

U petak vas od ranog jutra očekuje nalet energije ali i informacija i poruka. Mogući su pozivi na kraći put, prilike za druženje, kontakte, edukacije i seminare. Venera ulazi u znak Ovna, što donosi promene na ljubavnom planu i finansijama. Ukoliko ste imali stagnaciju na ovim poljima, očekujte da se situacija ubrza i promeni. Dolaziće do brzih, impulsivnih reakcija i instant zaljubljivanja. Više ćete biti motivisani energijom. Vođeni strastima preuzimaćete inicijativu i akciju. Želite sve sad i odmah i brze rezultate. Bićete skloniji takmičenju i osvajanju.

Posle podne Mesec ulazi u znak Ribe, što će usporiti energiju u vama i atmosferu oko vas. Može vam se više spavati ili nećete imati dovoljno koncentracije za obavljanje preciznih zadataka, pa je savet da takve aktivnosti i odložite za neki drugi dan.

Subotu provedite u miru i odmoru, i ukoliko je to moguće spavajte duže. Budite u tišini i tiho svedočite važnim dešavanjima u vama i oko vas. Intuicija je izražena pa se oslonite na nju. Venera u aspektu sa Plutonom donosi jake strasti i energiju u ljubavnim odnosima. Ukoliko započinjete odnos sa nekom osobom on će se zasnivati pre svega na jakoj hemiji i privlačnosti.

Foto: Pixabay.com

Na polju finansija moguće su promene na bolje posebno ukoliko ste započeli neke nove projekte i poduhvate, kao i saradnje, ili ukoliko ste implementiraali novine u postojeći biznis. Obratite pažnju na ljude koje srećete ovog dana kao i ponude koje vam dolaze. Puno toga povoljnog za vas možete startovati ovog dana.

Nedelju završavamo energijom koja ide u susret eklipsi pa su različite stvari moguće. Ujutro se dobro naspavajte i ostanite da se izležavate ako možete. Možete imati veoma inspirativne snove i biti pod njihovim uticajem, ali vam se mogu javiti veoma plodonosne i kreativne ideje koje bi bilo dobro da zapišite. Ljudi su generalno osetljiviji pred eklipsu i uoči nje jer ona snažnije deluje. Možete osetiti razdražljivost, ranjivost, nervozu, bes i ljutnju, ili će to drugi oko vas pokazivati.

Takođe, moguća je nesanica i nadutost stomaka, kao i glavobolja. Posebno u popodnevnim satima; kada i Mesec uđe u znak Ovna, postajete nestrpljivi i impulsivni, pa se pripazite svojih ali i tuđih agresivnih reakcija. Ovog dana lakše dolazi do konflikata i sukoba posebno sa osobama koje su za vas neka vrsta autoriteta. Moguć je početak nekog ljubavnog odnosa koji se dešava potpuno neplanski. Instinktivno će vas snažno privući izvesna osoba koja vas pomalo može i iritirati.