AKTUELNO

Zašto nijedan susret Crvene Zvezde i Partizana ne može da prođe bez sukoba Delija i Grobara?

157. vellčiti derbi odigran je u subotu na stadionu Rajko Mitić i završen je pobedom crveno-belih rezultatom 2:1. Međutim, ni ovaj susret večitih rivala nije prošao mirno.

Darko Tešović, trener FK Radnički iz Nove Pazove kaže da se neredi pamte više od rezultata, pa će tako ostati upamćen i ovaj derbi. Igra je, kako kaže, bila dobra.

- Crvena zvezda kao da je više htela pobedu i napravila je veliki korak napred ovom pobedom. Partizan je igrao ofanzivno i kao da nije bilo vere u pobedu. Sada je sve rešeno, ali treba pričekati kraj jer će sve biti neizvesno - kaže Tešović.

Foto: TV Pink

Proslavljeni fudbalski trener Milan Živadinović kaže da je imao 16 derbija sa od 50 do 100.000 gledalaca i nikada nije bilo niti jednog incidenta.

- Ovo je dokaz da našem mentalitetu treba čvrsta ruka. Englezi su je uveli - pređeš crtu dobijaš 10 godina zatvora. Ne smemo da budemo zemlja koja je najpoznatija po vandalizmu. Naši igrači su dobri, ali nema čvrste ruke, kontinuiranog rada i osnovnog vaspitanja - kaže Živadinović za "Novo jutro".

Foto: TV Pink

On ističe da bi sve bilo drugačije da je bilo malo više agresije u igri Partizana.

Tešović ističe da je bilo vremena za pripremu obe ekipe, ali da je Zvezda uspela da nadmudri Partizan. Kvalitet u Partizanovoj igri postoji i neosporan je, ali smatra da nije postojala vera.

Foto: TV Pink

Govoreći o neredima, kaže da rešenje može da se nađe i da u Grčkoj na utakmice dolaze samo navijači jednog tima.

- Rešenje uvek postoji. Neredi su postali normalni za derbi, valjda smo takav narod - kaže Tešović.

Ceo razgovor pogledajte u nastavku:

#Derbi

#Novo jutro

'