AKTUELNO

Pretužna vest dolazi nam iz susedne Bosne i Hercegovine, gde je fudbaler Turije, Irfan Mešić (35) preminuo na utakmici 18. kola Druge lige Tuzlanskog kantona Zapad, javlja portal Klix.ba.

U tom meču, Turija se sastala sa ekipom Stjepan Polje, a meč je prekinut pri rezultatu 1:1 kada je Mešić doživeo srčani udar, od čijih je posledica kasnije i preminuo.

Tokom karijere nosio je dresove mnogobrojnih niželigaških klubova u Bosni i Hercegovini, a prema službenim podacima Fudbalskog saveza BiH, on je pre mesec dana postao fudbaler Turije u koju je prešao iz lukovačkog Rudara.

Nakon smrti igrača, Fudbalski klub Turija doneo je radikalan potez da ugasi klub zbog ovog tragičnog događaja, a sve u čast popularnog "Irca".

- Skrhani bolom i teškim izborom sudbine obaveštavamo da FK Turija automatski prestaje sa radom. Uvek si ostavljao znoj i srce na terenu, zamalo da ga tu, nažalost, i ispustiš brate Irfane Mešiću, borba se nastavila i sat vremena posle... I tamo si se borio onako kako samo ti to znaš, lavovski... Takvog ćemo te i pamtiti i dostojanstveno biti uz porodicu Mešić u ovim teškim momentima. El-Fatiha i dovimo za večni džennet za našeg brata Ireta. Irac zauvek - poručili su iz Fudbalskog kluba Turija.

Ovaj tim zauzimao je pretposlednje, 13. mesto u Drugoj ligi Tuzlanskog kantona Zapad pre pomenute odluke.