AKTUELNO

Tužna vest stiže iz Norveške gde je preminuo ambiciozni trener u 39. godini.

Naime, bivši norveški fudbaler Munir Hamud je preminuo posle srčanog zastoja prvog dana na novom trenerskom poslu. Hamud je kao trener radio u norveškom Stromsgodsetu, gde je igrao osam godina.

Nastupao je i za mlade selekcije Norveške, ali nije nikada debitovao za A reprezentaciju.

Kada je završio karijeru, odlučio je da ostane u svetu fudbala, te je radio za Stromsgodset, ali u NFF Buskered akademiji sa najtalentovanijim igračima.

Sada je stigao u Stromgodset i smrt ga je zadesila prvog dana na njegovom novom poslu. Norvežani se emotivno opraštaju od njega i gotovo svi su u neverici.

Prosto ne mogu da veruju da Hamuda više nema, a treba istaći da je on Strmgodstetu doneo šampionsku titulu u Norveškoj 2013. godine.

"Stromsgodset i NFF Buskerud dele ove informacije u dogovoru s najbližom rodbinom.

"Ovo je tužna šokantna poruka koju treba primiti. Naše misli idu prvenstveno Munirovoj porodici u vrlo teškoj situaciji. Izgubili su oca, muža, brata, sina i dragog člana porodice.

"Munir je poslednje četiri godine radio kao glavna osoba za razvoj igrača u NFF Buskerudu, a danas je trebao imati svoj prvi dan rada kao novi vrhunski profesionalni trener u Stromsgodsetu", naveli su, između ostalog, iz kluba.

Navode i brojni navijači ovog kluba da je Hamud bio veliki profesionalac, kao igrač, ali i kao trener, te da je uvek bio velikodušan i pozitivan.

Kao igrač Hamoud je nastupao i za Lin i Bodo Glimt.