AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Kipar u prijateljskom okršaju u Larnaki rezultatom 1:0.

Mora se priznati da ovu utakmicu nije obeležila spektakularna igra našeg tima (nije je bilo), niti sama pobeda kojom smo se izdigli iz pepela posle debakla protiv Rusije.

Ono što će ostati upamćeno je rekord Dušana Tadića. Naime, veznjak Fenerbahčea je ulaskom u igru na početku drugog dela umesto Lazara Samardžića ubeležio 106. nastup u dresu reprezentacije Srbije i tako postao igrač sa najviše partija u nacionalnom dresu.

Da ovaj uspeh ne ostane nenagrađen, postarali su se čelnici Fudbalskog saveza Srbije, Dragan Džajić i Dika Stojanović. Posle meča, oni su darovali Dušanu poklon po kome će moći da pamti svoje spektakulrano dostignuće. U pitanju je plaketa sa brojem 106, a takođe, uručen mu je i dres sa istim brojem.

Ako do sada nije bilo čisto, Dušan Tadić je legenda nacionalnog tima, i kao takav je zaslužio veliki ispraćaj iz reprezentacije. Evropsko prvenstvo u Nemačkoj mu može biti poslednje veliko takmičenje u dresu "orlova", tako da verovatno ne postoji bolji način da se oprosti, nego nekim fantastičnim uspehom na Evru.

Srbija će na ovom turniru igrati u grupi sa reprezentacijama Engleske, Slovenije i Danske. Prvi meč sa "tri lava" igramo u Gelzenkirhenu, a onda će izabranici Dragana Stojkovića Piksija otputovati u Minhen na preostala dva susreta.