AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije će svoj prijateljski meč pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj odigrati protiv Belgije 15. novembra u 20 i 45 sati.

Selektor Belgije Domeniko Tedesko je komentarisao tim Srbije pred ovaj meč i istakao je tom prilikom, kako naša selekcija ima izuzetno kvalitetan tim.

- Srbija je dobar tim. Čak i kada pravi izmene, ne gubi mnogo na kvalitetu. Iako im je potreban samo bod protiv Bugarske da bi se kvalifikovali, uveren sam da će se pokazati u najboljem svetlu protiv nas. Želim da sa dobrim osećajem izađemo posle utakmice. Po mogućnosti sa pozitivnim rezultatom. Iako je prijateljska, hoćemo pobedu - rekao je Tedesko.

Istakako je da je svaki igrač važan za njegov tim i otkriva ko će biti dostupan za ovaj meč.

- Svaki igrač je važan. Openda je u sjajnoj formi, ali to je već bio slučaj i kada je igrao za Lans. Isto važi za Lukakua. Odlično je što su u dobroj formi pa možemo da biramo između različitih sistema. Možemo da igramo i sa dvojicom napadača. Jan Vertongen je spreman. Ako je igrao za Anderleht za vikend, može i ovde. I situacija sa Amenom Al Dakilom je pod kontrolom, spreman je. Nemamo nikakvih nedoumica i nismo morali da pozivamo ekstra igrače. Imamo dovoljno štopera - dodaje selektor Belgije.

Srbija će u ovom reprezentativnom prozoru igrati protiv Bugara, a ishod može da zavisi, kako od nas samih, tako i od ostalih mečeva. Srbiji potreban jedan bod za siguran prolazak, a pre toga Crna Gora može odlučiti.

#Domeniko Tedesko

#fudbal