AKTUELNO

Veliki posao napravila je Crvena zvezda dovođenjem Inbeom Hvanga, zvanično najboljeg fudbalera Azije.

Bila je to odluka celokupnog rukovodstva Crvene zvezde na čelu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem. Doneta je odluka da se investira i da se napravi moćan tim za Ligu šampiona. Prvi čovek crveno-belih rekao je svojim saradnicima za Hvanga, kada se pojavila mogućnost da ga angažuje evropski i svetski prvak iz 1991. godine:

- To je najbolji igrač u poslednjih 30 godina koji može da dođe u Zvezdu! Moramo da reagujemo, moramo naći način da ga dovedemo!

Kako Kurir saznaje iz vrha Crvene zvezde, Inbeom Hvang (26) bio je u sporu sa Olimpijakosom, napustio je Atinu pre mesec dana i predao slučaj na FIFA sud jer su njegovi advokati smatrali da je njemu ugovor istekao ovog leta.

Foto: Instagram.com

Olimpijakos je smatrao da Hvang ima važeći ugovor još dve godine i za Hvangov odlazak je traženo čak 15.000.000 evra.

I jedni i drugi su tvrdili da su u pravu i došlo se u pat poziciju. Tada se u igru uključila Crvena zvezda i stupila u kontakt i sa Hvangom i sa Olimpijakosom, pa je napravljen kompromis. Kako Kurir saznaje, neće se ići na FIFA sud, Zvezda će platiti Olimpijakosu 5.000.000 evra u tri godine, a Hvang će sa prvakom Srbije potpisati ugovor na četiri godine.

Tako je Crvena zvezda došla do najvećeg pojačanja u poslednjoj deceniji. Inače u normalnim okolnostima Zvezda nikada sebi ne bi mogla da priušti ovako dobrog i kvalitetnog igrača. Dovoljno je napomenuti da je Inbeom Hvang zvanično najbolji fudbaler Azije.

Autor: