AKTUELNO

Porazom Viljareala od Rajo Valjekana u nedleju veče (2:1), fudbaleri Crvene zvezde su i definitivno zauzeli mesto u trećem šeširu za žreb grupne faze Lige šampiona!

To znači da srpski šampion, koji je u nedelju veče proslavio duplu krunu, neće moći da igra protiv Šahtjora, Salcburga, Milana i Lacija, kao i zagrebačkog Dinama, Rendžersa i Brage ukoliko ovi timovi opravdaju uloge favorita u kvalifikacijama i uđu u grupe.

Uz ova pomenuta tri tima, jedine nepoznanice su u četvrtom šeširu gde bi, prema nekim projekcijama, trebalo da uđu Kopenhagen, Jang Bojs i Galatasaraj. Naravno, ako takođe ne dozvole neka iznenađenja u kvalifikacijama.

Finale Lige Evrope, koje je na programu u sredu, daće poslednjeg učesnika prvog šešira, a to će biti pobednik duela Roma - Sevilja. Uz jedan od ova dva kluba, u prvom šeširu su još: Mančester siti, Barselona, Napoli, Bajern, PSŽ, Benfika i Fejenord.

Drugi šešir čine: Real, Mančester junajted, Inter, Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Lajpcig, Porto i Arsenal, dok su u četvrtom, uz pomenute ekipe koje se čekaju iz kvalifikacija još: Real Sosijedad, Seltik, Njukasl, Union Berlin i Lens.

Ukoliko pogledamo moguće protivnike, nema sumnje da bi najlakša grupa za Zvezdu bila ona u kojoj su Fejenord (ili osvajač LE) iz prvog šešira, Porto ili Lajpcig iz drugog i Jang Bojs ili Kopenhagen iz četvrtog. Najteža grupa svakako je ona u kojoj bi ušli Mančester siti, Real i Sosijedad.

#FK Crvena Zvezda

#Liga šampiona