AKTUELNO

Trener fudbalera Intera Simone Inzagi izjavio je da je zadovoljan pobedom protiv Porta u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Inter je sinoć na svom terenu slavio sa 1:0, a klub iz Milana je do pobede stigao golom Romelua Lukakua u 86. minutu.

"Igrali smo protiv ekipe, koja je fizički jako moćna. Možemo da žalimo što neke šanse iz prvog poluvremena nismo bolje završili. Hteli smo da budemo bolji, ali s obzirom na okolnosti, bila je ovo dobra utakmica. Nije bilo lako, ali morali smo da postignemo gol u prvom poluvremenu. Lukaku i Marselo Brozović su ušli s klupe, a promenu je doneo i Robin Gosens. Oni su dali svoj doprinos, svi će da dobiju šansu", rekao je Inzagi.

Porto je meč završio sa igračem manje, pošto je glavni sudija Srđan Jovanović pokazao Otaviju drugi žuti karton u 78. minutu.

"Rezultat je realan. Poslednjih deset minuta je bilo teško. Otavio je dobio crveni. Karton je bio opravdan, ali je bilo i fudbalera Intera, koji su morali da dobiju kartone. Uveren sam da je Lautaro Martinez trebalo da dobije žuti karton kada je faulirao Pepea, a onda bi propustio revanš. Neću da kažem da li je sudija pogrešio ili ne, to sami prosudite", rekao je trener Porta Seržo Konseisao.

Revanš meč biće odigran 14. marta u Portu.

"Trebalo je u drugom poluvremenu da budemo agresivniji, jeftino smo gubili lopte u opasnim zonama, a onda je došao i taj crveni karton. Pripremali smo se za to, ali u ključnim trenucima nismo bili na nivou", zaključio je Konseisao.