AKTUELNO

Fudbaleri Lacija dočekaće večeras od 21 sat ekipu Bajerna u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Bajern je prvu fazu Lige šampiona završio na prvom mestu na tabeli grupe A sa pet pobeda i jednim remijem. Fudbaleri Lacija su osvojili drugo mesto u grupi E sa 10 bodova.

Fudbaleri Bajerna su prošlog vikenda poraženi u gostima od ekipe Bajer Leverkuzena 3:0 u derbi meču 21. kola Bundeslige i trenutno se nalaze na drugom mestu na tabeli nemačkog šampionata.

- Nikada nisam igrao protiv Lacija, radujem se ovom izazovu. Lacio je veliki klub sa sjajnim navijačima. Imaju veoma iskusnog trenera koji je uvek spreman da vas iznenadi - rekao je trener Bajerna Tomas Tuhel.

Lacio se nalazi tek na osmom mestu na tabeli Serije A sa 37 bodova, a u poslednjem kolu italijanskog prvenstva rimski klub je u gostima pobedio Kaljari 3:1.

- Biće to veoma teška utakmica, ali moramo joj pristupiti znajući da pobeda nije nemoguća. Bajern je favorit, uvek su jaki u Ligi šampiona, a mi ćemo morati da igramo samopouzdano - rekao je trener Lacija Maurisio Sari uoči meča sa Bajernom.

Bajern i Lacio su igrali u osmini finala LŠ u sezoni 2020/2021, a nemački klub je slavio u oba duela (4:1, 2:1).

Foto: Tanjug AP/Laurent Gillieron/Keystone

Revanš meč između Bajerna i Lacija biće odigran petog marta u Minhenu.

Fudbaleri Pari Sen Žermena dočekaće večeras od 21 sat na svom terenu ekipu Real Sosijedada u prvom meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Real Sosijedad je bio najprijatnije iznenađenje grupne faze LŠ. Klub iz San Sebastijana je osvojio prvo mesto u grupi D sa 12 bodova, odnosno sa tri pobede i tri nerešena rezultata. Real Sosijedad ne briljira ove sezone u španskoj La Ligi, pošto se nalazi na sedmom mestu na tabeli sa 37 bodova. Ovaj klub je poslednju pobedu u La Ligi ostvario 20. januara protiv Selte (1:0).

PSŽ je prvu fazu takmičenja u LŠ završio na drugom mestu na tabeli grupe F sa po dve pobede, poraza i remija. PSŽ je na poslednjih šest mečeva u francuskom prvenstvu pobedio na pet uz jedan remi. Klub iz Pariza se ubedljivo nalazi na prvom mestu na tabeli francuskog prvenstva sa čak 11 bodova više od drugoplasirane Nice.

Revanš meč između Real Sosijedada i PSŽ-a biće odigran petog marta u San Sebastijanu.

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su sinoć u gostima ekipu Kopenhagena rezultatom 3:1 u prvom meču osmine finala LŠ, dok je Real Madrid u Nemačkoj savladao ekipu Lajpciga 1:0.

U utorak, 20. februara će igrati Inter - Atletiko Madrid i PSV - Borusija Dortmund, dok će se dan kasnije sastati Porto - Arsenal i Napoli - Barselona.