AKTUELNO

Poziv selektora Austrije Franka Fode koji je uručen kapitenu bečkog Rapida Dejanu Ljubičiću za predstojeće kvalifikacione mečeve nije ostao nezapažen ni u Bosni i Hercegovini.

Ali ne zbog toga što je Ljubičić odbio poziv reprezentacije BIH, već zbog skandala u kom je učestvovao pre četiri godine kada je najeverovatnije sa još jednim prijateljem flašama gađao džamiju u Kiseljaku. Momak rođen u Beču, čiji roditelji su Hrvati iz BIH, bio je tada na odmoru u rodnom kraju kada je kamera zabeležila ovaj vandalski čin o kom se i dalje priča.

Ljubičić je tom prilikom uputio izvinjenje javnosti, ali vest o tom vandalskom činu je obišla region. Naravno, i Austriju za koju bi ovaj fudbaler mogao da debituje u mečevima protiv Škotske, Danske i Farskih Ostrva.

- Znam da to izgleda glupo. S prijateljem sam tražio pekaru, želeli smo nešto da pojedemo. Iskreno, nisam shvatio da je to džamija, bilo je mračno. Poštujem svaku religiju. Odrastao sam s mnogim muslimanima, sada imam mnogo prijatelja među njima. Kao hrišćanin, poštujem svaku religiju - rekao je tada Ljubičić.

U nastavku pogledajte neke od njegovih najboljih fudbalskih poteza:

#Bosna

#Dejan Ljubičić

#Reprezentacija