AKTUELNO

Milan Biševac kaže da mu je bila potrebna promena i da je srećan što je potpisao za Lacio.

Novi fudbaler Lacija Milan Biševac rekao je danas da mu je bila potrebna promena, da je zato odbio ponudu francuskog Liona i da je srećan što je potpisao za italijanski klub.

"Dobio sam pre tri ili četiri meseca ponudu Liona, nisam hteo da produžim saradnju iz mnogo razloga. Pre četiri nedelje pojavio se Lacio, pozvao me (Mateja) Kežman i počela je priča. Javnost je možda iznenađena, ali ja nisam, trajalo je to i na kraju se dobro završilo. Presrećan sam, još samo da počnem da igram", rekao je Biševac, a prenosi njegova menadžerska agencija.

On je sa Laciom juče potpisao jednoipogodišnji ugovor.

"Deset godina sam proveo u Francuskoj, tamo sam postao igrač, mnogo mi je toga Francuska dala, ali trebala mi je promena. Srećan sam i zadovoljan što sam potisao za Lacio, dobar klub, lep grad", rekao je on.

Biševac (32) će u Laciju igrati sa ;trojicom srpskih internacionalaca - Dušanom Bastom, Filip Đorđevićem i Sergejem Milinković-Savićem.

"Super mi je što su oni tu, jer će da mi olakša adaptaciju, ali ću se potruditi da što pre naučim italijanski, ne samo zbog sebe nego i zbog ekipe. Ali toliko Srba u Laciju predstavlja i teret jer oni koji su bili ranije su ostavili veliki trag. Nadam se da ćemo mi nastaviti", rekao je Biševac.

U javnosti je u prethodnom periodu bilo dosta informacija da je Crvena zvezda zainteresovana za ovog defanzivca.

"Volim Zvezdu, to je moj klub. Niko me iz kluba nije zvao, nije bilo pregovora, niti sam ja potencirao nešto u vezi s tim. To nije bilo ni realno. Ne bih voleo da se misli da sam ja odbio nešto, da su me pozvali ko zna šta bi bilo, jer je teško taj klub odbiti. Čuo sam, ne znam da li je istina, da su se oni raspitivali u kakvom sam ja stanju. To mi je malo bilo čudno, mislim da sam spreman i da dostigao neki nivo posle toliko godina u francuskoj ligi. Ali niko me nije zvao, da sam imao poziv, to bi bila druga priča", rekao je Biševac.

On je karijeru počeo u BASK-u, da bi potom nastupao za Bežaniju, Železnik, Crvenu zvezdu, Lans, Valensijan i Pari-Sen Žermen.

'