AKTUELNO

Ponekad je za srećan i zdrav brak potrebna samo jednostavna fraza. Kada kažete svojoj ženi da je zaista slušate, važno je da to i mislite. Žene imaju intuitivnu sposobnost da prepoznaju kada zaista obraćate pažnju, a kada samo pravite privid. Biti prisutan i slušati partnera može biti ključ za sreću u vašem braku.

Kako da usrećiti svoju ženu

Kada kažete svojoj ženi da je zaista slušate, važno je da to i mislite. To je zato što vaša žena zna kada obraćate pažnju, a kada ne.

Možda izgledate i ponašate se kao da slušate, ali vaša žena intuitivno zna da je isključujete! Žene znaju kako izgleda kada muškarac samo napola obraća pažnju na njih, pogotovo kada je taj čovek njen muž.

Pažljivo slušanje: Ključ za srećan brak

Šta treba da uradite? Muškarci imaju jaču tendenciju da se prilagođavaju samo jednoj stvari u isto vreme. Dakle, kada vaš partnerka želi da razgovara sa vama, morate da odlučite da li je sada najbolje vreme da se prilagodite njoj. A ako ne, šta ćete učiniti povodom toga?

Zapitajte se: "Mogu li svojoj ženi sada posvetiti 100 odsto pažnje?"

Ako je odgovor ne, nemojte je samo isključiti ili joj reći "ne sad!" Umesto toga, s ljubavlju recite svojoj ženi da želite da joj posvetite svu svoju pažnju, a zatim zajedno odredite vreme u kojem ćete biti dostupni za to.

Na primer, možda će pokušati da razgovara sa vama dok gledate fudbalsku utakmicu, radite na projektu ili čitate novine.

Pažljivo slušanje neophodno za zdrav brak

Prema studiji koja je pokazala da različiti parovi komuniciraju jedni s drugima, pažljivo slušanje dok je drugi partner izražavao stres značajno je povezano sa boljim ponašanjem u dijadici i većim zadovoljstvom u vezi

Tek kada je vaša pažnja podeljena, vaša žena intuitivno zna da je ne čujete i zahtevaće više vremena da se izrazi. Isprobajte ga danas i vidite da li ovo čini vašu ženu srećnom.

Kada je vaša žena srećna, vaš brak, a potom i vaš život, postaće mnogo srećniji. Jednostavno posvetite pažnju i pokažite da je zaista slušate i razumećete koliko to može pozitivno uticati na vaš odnos. Isprobajte ove savete danas i vidite razliku koju donosi!

Autor: Jovana Nerić