AKTUELNO

Trener fudbalera Bolonje Siniša Mihajlović, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da boluje od leukemije, a lekar italijanskog kluba Đani Nani je u opširnom izlaganju medijim, naglasio da veruje da će se on izvući i iz svega izaći jači.

- Siniša je pričao o leukemiji. Pre 20 godine ne bismo mogli da pričamo o tome kao izazovu. Sada, kada imamo aparate i kompletnu proceduru lečenja, mi možemo pričati o treneru koji može da radi, može da trenira, može da reaguje na ono što se dešava u svlačionici ili na terenu. Biće trenutaka kada neće biti uz tim, jer će biti u bolnici na terapijama. Počinjemo u utorak, lečenje se promenilo poslednjih godina i postalo je apsolutno efikasno. To je bolest koja se može dotući i to u kratkom vremenskom periodu - istakao je lekar.

- Poznajem ga 10 godina, on će se vratiti i fizički i mentalno jači nego ikad. On je kao tenk - poručio je on i objasnio šta se sve dešavalo u proteklih nekoliko dana.

- Lagali smo da je bila groznica, to nije bila istina. Mi smo želeli da je samo groznica. Pronašli smo to što smo pronašli, ali on nema nekih simptoma. Ne možemo sada da kažemo koliko će trajati tretman. Znamo dijagnozu, ali još ne i tačan tip leukemije, da li će biti specifičan način lečenja i koliko će da traje - rekao je Nani.

Miha je takođe otkrio da je 28. februara bio na redovnoj kontroli, da laboratorijska analiza nije pokazala ništa zabrinjavajuće, ali se samo nekoliko meseci kasnije otkrila leukemija.

U jednom trenutku je u svom stilu odbrusio da je pop**deo zbog toga, na šta se Bolonjin lekar nadovezao još jendom ohrabrujućom porukom.

- To je dobro, to će ti pomoći da odmah napadneš ćelije - dodao je doktor.

#Lekar

#Siniša Mihajlović

'