AKTUELNO

Nakon što je objavio da boluje od leukemije, Siniša Mihajlović, legendarni srpski fudbaler i trener, krenuo je u živaotnu borbu.

Od tog momenta čitav fudbalski svet, a i šire, počeo je da pruža podršku Mihajloviću, a on je istakao da je svaku poruku pročitao i da je neizmerno zahvalan svima.

U svom emotivnom pismu, koje je napisao za Gazetu delo Sport, objasnio je koliko mu znači što su se ujedinili i oni koji su ga svojevremeno prozivali kada je igrao protiv njihovih timova, a sada svi žele samo jedno - da pobedi.

Foto: Tanjug

Prenosimo njegovo pismo u celosti:

- Postoje trenuci u životu kada se borite protiv teškog protivnika, kada treba da prebrodite ili se suočite sa problemom koji je komplikovan za rešavanje. Sada proživljavam takav trenutak, ali imam sreće jer znam da nisam sam. Otkrio sam da imam ogromnu podršku. U ovim danima primio sam more podrške, solidarnosti i pozitivne energije koje su mi dale neverovatnu snagu i obavezu i sigurnost da ću pobediti u borbi protiv leukemije.

Dobio sam hiljade poruka.

Uveravam vas da sam ih sve pročitao, jednu za drugom: Svaki je predstavljala milovanje za mene, zagrljaj i dodirnula je moje srce. Bili su teški dani i izvinjavam se ako nisam odgovorio i zahvalio se svakome od vas.

Ja to radim ovde, sada, zahvaljujući Gazzetta dello Sportu koji mi je ljubazno dao ovaj prostor na raspolaganju.

Hvala svim predsednicima timova gde sam igrao kao igrač ili trener i onima za koje nikada nisam radio, ali su mi pokazali poštovanje i naklonost.

Zahvaljujući bivšim suigračima i protivnicima mojih fudbalskih godina, današnjim fudbalerima koje sam trenirao i onima koje nikada nisam vodio, ali podjednako su mi rekli "Forza Mister".

Hvala navijačima "mojih" timova i onima s kojima sam se suočavavao noseći drugi dres. Mnogi od onih koji su mi u prošlosti na terenu zviždali i izazivali me, ovaoga put su me ohrabrili i napisali Non mollare, Siniša" ("Nema predaje, Siniša").

Hvala svima u svetu ne samo sportu nego i politici i zabavi, oni su mi bili bliski. Zahvaljujući prijateljima svog života, upoznao sam se u mnogim gradovima tokom moje karijere.

Foto: Fonet

I zahvaljujući običnim ljudima, koji nisu poznati: oni koji me poznaju znaju da cenim svakog čoveka zbog toga kakav je, a ne zbog onoga čime se bavi. Od poruka šefova država (i dalje ne mogu da verijem), pismu koje sam primio od deteta koje mi je nacrtalo osmeh, svi ste bili važni.

Hvala, hvala, hvala.

Pomerili ste me. Ponestalo mi je suza, sada sam spremna za borbu.

Vidimo se uskoro,

Siniša Mihajlović

#Siniša Mihajlović

'