AKTUELNO

Festival počinje večeras u 20 sati otvaranjem izložbe 70 godina pozorišta u Kruševcu 1946 - 2016 u Leskovačkom kulturnom centru.

Amaterske pozorišne trupe iz Sremske Mitrovice, Blaca, Požarevca, Jagodine i Lebana takmičiće se na 6. Festivalu amaterske pozorišne režije koji se u Leskovcu održava od 1. do 6. novembra.

Festival počinje večeras u 20 sati otvaranjem izložbe 70 godina pozorišta u Kruševcu 1946 - 2016 u Leskovačkom kulturnom centru, kažu organizatori, nakon čega će biti izvedena predstava "Upoznaj mog tatu pozorišta" “Slavija” iz Beograda.

Drugog dana publika može pogledati predstavu Niz prugu pozorišta “Dobrica Milutinović” iz Sremske Mitrovice, dok je trećeg dana na programu Idemo u lov Centra za kulturu Požarevac i pozorišta “Milivoje Živanović”. Obe predstave igraju se od 20 sati.

U nedelju, 4. novembra od 18 sati publici će se predstaviti Gradsko pozorište iz Jagodine predstavom "Sab(h)rana dela V. Šekspira", dok je od 20:30 na programu predstava Sve je u redu amaterske trupe “Gimnazijalac” iz Lebana - kažu organizatori.

Pretposlednjeg dana festivala od 20 sati na repertoaru je predstava Buba u uhu Kulturnog centra “Drainac” iz Blaca, dok će festival zatvoriti "Revizor" amaterske trupe Leskovačkog kulturnog centra.

Karte za predstavu "Upoznaj mog tatu" koštaju 800 dinara i mogu se kupiti na biletarnici Leskovačkog kulturnog centra, dok je ulaz na ostale predstave slobodan.

#Leskovac

#Pozorište

'