AKTUELNO

Posle više od godinu dana uspešnog sakrivanja i bekstva.

Najmladji poljski milioner Pjotr Kašupski, poznat po drskom zahtevu poljskoj policiji da na međunarodnu poternicu kojim ga je od 2015. godine gonila po Evropi stavi fotografiju na kojoj lepše izgleda, uhapšen je tokom božićnih praznika u Beču.

- Uhapšen je 24. decembra u Beču. Sada je u istražnom zatvoru. Trenutno s austrijskim kolegama preciziramo proceduru izručenja - kazala je poljskoj privatnoj televiziji Polsat tužiteljka iz Varšave Katažina Caluv Jaševska.

Otkriven je i uhapšen odmah pošto je svojim fanovima iz Austrije poslao praznične čestitke na svom profilu na Fejsbuku.

Kašupski (24) je pažnju javnosti i medija u Poljskoj privukao 2012. godine kada je uspeo da prevari Poljake predstavljajući se kao mladić koji je uspeo vrednim radom i sposobnostima i otvorio kliniku estetske medicine, dok su se njegovi vršnjaci zabavljali i učili.

Medijska slava najmladjeg poljskog milionera trajala je tri godine, dok tužilaštvo u Varšavi nije izdalo nalog za hapšenje zbog uvodjenja neregistrovanog potencijalno opasnog proizvoda za izbeljivanje zuba i druge brojne prevare.

Kašupski je uhapšen, ali je u junu 2015. godine pušten na kauciju, a policija nije mogla da mu uđe u trag iako joj se javno rugao na Fejsbuku gde njegov profil prati preko 76.000 ljudi.

-Iako je sajt policije preopterećen, molim da svakako izmenite fotografiju. Mislim da na ovoj nisam ispao lepo - poručio je poljskoj policiji Kašupski preko Fejsbuka kada je novembra prošle godine video da ga gone na osnovu evropskog naloga za hapšenje.

Najmlađi poljski milioner ili najmlađi poljski prevarant redovno je na društvene mreže postavljao snimke, fotografije i komentare i rugao se poljskoj i evropskim policijama što ne mogu da ga nađu.

S. M.

#Beč

#Hapšenje

#Policija

'