AKTUELNO

Festival autorskog filma je jedna od prvih manifestacija koja se prvi put posle više od 20 godina održava u ovoj Ustanovi kulture.

Ustanova kulture Palilula od sinoć nosi novo ime - Centar za kulturu "Vlada Divljan" po kompozitoru i frontmenu nekadašnje kultne jugoslovenske grupe Idoli, koji je preminuo u martu 2015. godine.

Promenu imena ove ustanove proglasisli su gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i iste večeri otvorili tradicionalni 22. Festival autorskog filma u Centru za kulturu "Vlada Divljan".

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je ideja o promeni imena nastala pre godinu dana u dogovoru sa porodicom Divljan i na inicijativu predsednika opštine Palilula.

- Ustanova kulture će opravdati njegovo ime biće upravo ono što je on bio u našoj muzici i našoj kulturi, avangardna i uspostavljaće nove trendove - istakao je Vesić.

Foto: Printscreen Youtube

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić istakao je da je razlog zašto je Ustanova kulture ponela ime "Vlada Divljan" upravo taj što su prvi koraci u njegovoj karijeri bili na tom mestu.

Predsednik je zaključio da će Ustanova kulture "Vlada Divljan" u budućnosti biti pandan SKC-u i Domu omladine, kao i mnogim drugim ustanovama kultura.

Prisutnima su se obratili reditelji Mladen Matičić i Darko Bajić, kao i prijatelj pokojnog Vlade Divljana, muzičar i član "Idola", Zdenko Kolar. Posebno emotivan momenat za sve prisutne bio je kada je predsednik opštine Palilula uručio buket cveća i zahvalio se na podršci i saglasnosti udovici pokojnog muzičara gospođi Dini Divljan.

S. P.

#Vlada Divljanin

'