AKTUELNO

Nedelja indonežanskog filma biće održana od 28. avgusta do 3. septembra, najavili su danas organizatori Ambasada Indonezije i Kinoteka.

Manifestaciju će otvoriti ambasador Republike Indonezije u Beogradu Hari. R.J. Kandou, uz prisustvo clanova delegacije Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Indonezije, kao predstavnika indonežanske kinematografije.

Prvi film na programu biće "Salavaku", za koji režiju potpisuje Pritagira Arianegara, a govori o desetogodišnjem dečaku Salavaku koji bez ikakvog obaveštenja napušta selo u potrazi za svojom sestrom Binajom (26 godina).

U Zavičajnom muzelu u Jagodini izložba Bitka na Legatu (FOTO)

Film "Aisjah: Neka budemo porodica" reditelja Nervina Novianta zasnovan je na istinitoj priči o muslimanskoj devojci koja postaje učiteljica u jednom udaljenom području u Indoneziji.

U ostvarenju "Ogledalo nikad ne laže" Kamile Andini bogatstvo morske prirode u Vakatobiju i verovanja lokalnog stanovništva su snimljeni i prikazani kroz priču o maloj devojčici Pakis koja pokušava da pronađe svog oca koji je nestao u okeanu.

Na repertoaru će biti i "Kada je Sukarno bio u Ende" (režija: Viva Vesti), "Svetlost sa istoka: Ja sam Maluku" (režija: Anga Dvimas Sasango), "Krv i molitva" (režija: Usmar Ismail), "U potrazi za polumesecom" (režija: Ismail Basbet), "Panđi Semirang" (režija: Sumanti Adefian).

#Film

#Indonezija

#Jugoslovenska Kinoteka

'