AKTUELNO

Festival počinje 25. novembra i trajaće do 3. decembra.

Festival autorskog filma (FAF) biće održan 22. put od 25. novembra do 3. decembra u više od 10 bioskopa u Beogradu, a svoj program predstaviće večeras u Kulturnom centru "Grad", u okviru "Delikatesnog ponedeljka" kada će skupljati donacije za - udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja.

NVO Atina je jedina organizacija u Srbiji koja izvodi programe dugoročnog socijalnog uključivanja žrtava trgovine ljudima. Specifičnost njihovih programa jeste nastojanje da se podrška pruža na sveobuhvatan i sistematičan način uz aktivno uključivanje državnih institucija i punu participaciju samih korisnika/ca, kako bi sistem pomoći postao održivo rešenje za potpun oporavak i punu integraciju.

Tim Festivala autorskog filma u saradnji sa "Bagel Bejglom" će pored svojih kuvarskih sposobnosti publici i medijima predstaviti i program koji je sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, ostvarenja reditelja koje publika festivala voli i odlično poznaje, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu. Samo u glavni program ovogodišnjeg festivala uvrštena su 22 ostvarenja od kojih se 11 takmiči za Gran pri festivala "Aleksandar Saša Petrović".

Festival će otvoriti 25. novembra u Domu omladine Beograda film "Ja, Danijel Blejk", slavnog reditelja Kena Louča. Pored glavnog programa, tu je i veći broje pratećih programa - predstave, edukativni sadržaji, radionice.

J. Stanković

'