AKTUELNO

Gradski menadžer istakao je zadovoljstvo povodom festivala.

Predsednik Organizacionog odbora Beogradskog džez festivala i gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je 32. Beogradski džez festival bio najposećeniji od njegovog obnavljanja.

- Dvadeset koncerata koji su održani u okviru džez festivala pratilo je preko 17 hiljada posetilaca uz 9.200 prodatih ulaznica jer je deo programa besplatan. Posebno smo zadovoljni što je među posetiocima najviše mladih ljudi, po čemu smo jedinstveni u Evropi - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, vrhunska ovogodišnja umetnička selekcija dovela je u Beograd neke od najboljih i najtalentovanijih džez umetnika današnjice, njih 120 iz 16 zemalja, na 20 koncerata, saopštila je služba za informiranje Grada.

Festival je pratilo ukupno 100 akreditovanih novinara, od toga 30 iz sveta, uz zapaženo prisustvo nekoliko danas najuglednijih džez kritičara, posebno iz SAD.

- Posebno smo ponosni jer smo deo festivala vratili u 'Sava centar'. Dva dana sa četiri velika koncertna dešavanja u "Sava centru" donela su najposećenije večeri, ali opšti kvalitet svih nastupa i visoka posećenost čak i najmanjih dešavanja, što najbolje govori o nivou na kome je festival trenutno - istakao je gradski menadžer.

N. Petričević

'