AKTUELNO

Modifikovali smo popularnu igricu i već četvrtu godinu zaredom je igramo u redakciji, probajte je i vi!

Svako voli da dobija poklone, a novogodišnji i božićni praznici rezervisani su baš za to! A, ako vam nisu dovoljni pokloni koje dobijate od najbližih, onda će vam se ova igrica i te kako dopasti! Naime, ako dobro poznatu igricu "Tajni Deda Mraz" ("Secret Santa"), igrate na poslu, očekujte jedan poklon više, a najiteresantnije je to što će poklon doći, najverovatnije, od osobe koju uopšte ne poznajete. 

Ekipa portala Pink.rs nazvala je ovu igricu "Novogodišnja tombola", igramo je četvrtu Novu godinu zaredom i obožavamo osećaj neizvesnosti u kombinaciji sa odličnom zabavom!

Foto: Pixabay.com

Kako se igra "Novogodišnja tombola"?

Što veći kolektiv, igrica je interesantnija! Veliki kolektiv znači da se ljudi međusobno manje poznaju, a samim tim je teže izabrati poklon! Takođe, manje su šanse da se sazna ko kome treba da kupi poklon. Ipak, igra se može igrati i ako u njoj učestvuje svega nekolicina ljudi.

Ispišite papiriće! Na komadima papira treba ispisati imena svih zaposlenih, a potom svaki zaposleni izvlači po jedan papirić. Onaj koga izvučete je osoba kojoj treba da kupite poklon. Ako izvučete svoje ime, varatite ga i izvlačite ponovo. Poenta je da, kada izvučete ime osobe, o tome ĆUTITE, odnosno da NIKO NE ZNA koga ste izvukli. Samim tim ni vi nećete znati ko je vas izvukao!

Foto: Unsplash.com

Odredite rok! Neophodno je odrediti rok do kojeg upakovani pokloni treba da se ostave na jedno mesto – najbolje pod jelku, ako je imate u radnim prostorijama. Na poklonima treba da bude naznačeno za koga je poklon, ali NE I OD KOGA JE.

Pokloni ne moraju biti ni veliki, ni skupi. Mali znak pažnje sasvim je dovoljan da se nekome ulepša dan.

Otvarajte poklon na dan kada je određen rok! Onda kada rok za dostavu poklona istekne, ceo kolektiv bi trebalo da se skupi i da svi zajedno otvaraju poklone. Ko je kome kupio poklon teško je pogoditi, a ako to ostane misterija, onda je igra još interesantnija! 

Uglavnom se, pre ili kasnije, sazna ko je kome bio tajni Deda Mraz, jer retko ko može da izdrži da to čuva kao tajnu.  

Ako vam se dopada da dobijete poklon od misterioznog kolege, obavezno probajte ovu igru. Ulepšaće vam zimske dane na poslu i uneti pravu novogodišnju atmosferu u kancelariju! Kažemo vam iz iskustva! 

U nastavku pogledajte kako je na portalu Pink.rs izgledalo izvlačenje papirića za Novogodišnju tobolu:

Video: Pink.rs

Autor: I.P.

#Nova godina

#pokloni

'