AKTUELNO

Dijana Milojković za Pink.rs otkiva da su njeni rezultati konačno bolji i da zbog toga srećna i zadovoljna ulazi u 2017. godinu.

Dijana Milojković pre dve godine na takmičenju u Bejrutu postala je mis Evrope i mis sporta. Protekle godine saznala je da boluje od karcinoma materice, ali je rešila da ne kuka nad svojom sudbinom, već da se bori kao lavica.

Foto: Privatna arhiva

Dijana je svojom pozitivnom energijom uspela da ublaži bol, a ubrzo i da dobije pozitivne rezultate. Pored svega, ona je presrećna što je uspela da svojim iskustvom pomogne drugima i putem medija i blogova ukaže ljudima da su kontrole veoma bitne jer svakome može da se desi da se razboli.

Specijalno za Pink.rs, misica otkiva da su njeni rezultati konačno bolji i da zbog toga ulazi srećna i zadovoljna u novu 2017. godinu.

Foto: Privatna arhiva

Po čemu ćeš pamtiti prethodnu godinu?

- Pamtiću je pre svega po poslednjim dobrim rezultatima, po tome što sam videla koliko sam jaka i pamtiću je samo po lepim stvarima.

Da li to znači da si se sada u potpunosti izlečila?

- Poslednji rezultati su bili dobri. Velika kontrola zakazana mi je u februaru. Sudeći po ovim rezultatima sad, ja smatram da će biti sve u redu. Ide na bolje, što je najbitnije - rekla je Dijana za Pink.rs.

Foto: Privatna arhiva

Mnoge javne ličnosti su podržale tvoj postupak, da li se nešto promenilo u tvom životu od kako si javno počela da pričaš o svojoj bolesti?

- Pre nego što sam se počela da se pojavljujem u javnosti, ja sam putem društvenih mreža pričala o svom problemu. Još tada sam primala puno poruka koje su bile pune podrške. Sada sam upoznala mnogo javnih ličnosti koje su me podržale. Neki od njih su to učinili javno - kaže Dijana i dodaje:

Foto: Privatna arhiva

- Ono što mi je najlepše u svemu jeste trenutak kada sam snimila blog i kada sam objasnila ljudima koliko je bitno ići redovno na kontrole. Mnoge devojke su mi se posle toga zahvaljivale na tome što sam pisala o tome. Desilo mi se čak i da mi je jednom prilikom javila devojka koja dugo nije išla na kontrole i kada je videla moj blog, tada je otišla. Doktor joj je rekao da se javila u poslednjem trenutku. Bilo je još mnogo takvih poruka i to mi je najveća satisfakcija.

Da li je to bio tvoj cilj kada si počela da se pojavljuješ u medijima i snimaš blogove?

- To mi je bio cilj, da uputim ljude da su kontrole jako bitne i da ne smeju da ignorišu nijedan jedini simptom. Između ostalog, želim da pokažem ljudima da to nije tabu tema, da to svakom može da se desi i da apsolutno niko nije zaštićen.

Foto: Privatna arhiva

Obzirom na to da živiš sa svojim izabranikom Stefanom Karićem, a rezultati su pozitivni, da li ste razmišljali da proširite prodicu?

- Nakon hemoterapije potrebno je da prođe bar pet godina od poslednje terapije, lekari kažu da je to tako najbolje. Potrebno je da se organizam isčisti od sve te hemije i otrova. Volela bih da se ostvarim u ulozi majke, ali nije preporučljivo, tako da sledeće godine neću sigurno.

Koje želje imaš u 2017. godini?

- Imam samo jednu želju, a to je da svi oko mene i ja budemo zdravi - rekla je Dijana za portal Pink.rs.

Foto: Privatna arhiva

Da li u 2016. godini imaš dan koji smatraš svojim drugim rođendanom?

- Moj drugi rođendan je 21. maj. Tada mi je urađena manja intervencija greškom i tada sam otkrila svoju dijagnozu. Sada kada sam videla da su mi rezultati nakon godinu i po dana pozitivni, to mi je bilo kao da sam ušla u drugi život. Totalno mi se promenio život, drugačije gledam na sve. Od toga kako treba da se treba hraniti do toga kakve ljude treba imati u svojoj blizini - objasnila je presrećna misica.

Foto: Privatna arhiva

Za kraj, šta bi poželela čitaocima portala Pink.rs?

- Želim svima prvenstveno zdravlje i sreću. Kada su ljudi zdravi i srećni oni sami kroje svoju sudbinu i to je nešto što svima želim od srca.

Autor: B. Radonić

#Dijana Milojković Karić

'