AKTUELNO

Prvi put na filmu - stimpank i '30. godine prošlog veka u Evropi.

Inspirisan jednim od najboljih primera svetske kinematografije, filmovima o Hariju Poteru, reditelj i scenarista Aleksandar Boguslovski (Aleksandr Boguslavskiy) snimio je vizuelno upečatljivu bajku "Abigejl" (Abigail) urađenu u rusko-američkoj koprodukciji. Neobična avantura koja je premijerno prikazana na ovogodišnjem 15. KIDS FEST-u, naći će se u redovnoj bioskopskoj distribuciji od četvrtka, 12. decembra

Foto: Promo/MCF MegaComFilm

Iako je početni, glavni plan za producente bio da naprave vizuelno efektnu bajku, reditelj Boguslovski je odlučio da ide korak dalje i da napravi nešto originalnije, da po prvi put fantaziju kombinuje sa stimpankom (steampunk) - podžanrom naučne fantastike. 

Foto: Promo/MCF MegaComFilm

Mlada devojka Abigejl živi u gradu čije su granice zbog epidemije misteriozne bolesti već godinama zatvorene. Njen otac bio je jedan od zaraženih i odveden je kada je ona imala šest godina. U borbi s moćnicima, kako bi pronašla svog oca, Abigejl saznaje da je njen grad pun magije i u sebi otkriva izvanredne sposobnosti.

Foto: Promo/MCF MegaComFilm

U ulozi Abigejl našla se mlada glumica Tinatin Dalakišvili (Tinatin Dalakishvili) koja o svom liku ističe: "Ova devojka živi u svetu koji je potpuno zatvoren. U jedno trenutku, neočekivano shvati da ima moći. Rekla bih da je Abigejl po prirodi pravi borac. Poprilično sam poput nje, u smisliu da nisam najjednostavnija osoba s kojom ćete se složiti."

Foto: Promo/MCF MegaComFilm

U ostalim ulogama Edi Marsan (Eddie Marsan), Rinal Mukhametov, Ravšana Kurkova (Ravshana Kurkova) i drugi.

#ABIGEJL

#Film

#bioskop

'