AKTUELNO

Jelenini snovi nisu imali nikakve veze sa smrću, ali joj je odmah bilo jasno da ne slute na dobro.

- Postoje brojna tumačenja i narodna verovanja o snovima. Nikada ranije o tome nisam razmišljala, niti sam mislila da bi stvarno mogli imati neko značenje, a ponajmanje da ću tako naslutiti nečiju smrt – navodi Jelena za naš portal.

Ona ističe da nije reč o noćnim morama.

- Sva tri puta sam bila izuzetno uznemirena. To su oni snovi koje morate odmah sa nekim da podelite, koji nisu uobičajeni, nemaju nikakve veza sa stvarima koje su vam se dešavale prethodnih dana, sa nečim što priželjkujete ili sa nekim ko vam nedostaje – navodi Jelena i dodaje:

"Prvi put nisam ni znala da bi taj san mogao nešto da znači… da nisam ispričala svekrvi, koja mi je bila svedok, mislim da ni sama sebi ne bih verovala."

Jelena se sa velikom nelagodom priseća detelja snova za koje se ispostavilo da su naslutili smrt njoj bilskih ljudi.

- Ja u venčanici, beloj, dugačkoj, prelepoj, srećna… Kada sam ustala osetila sam nekakvu zebnju, ali je taj osećaj relativno brzo prošao. Bila sam tada već udata i nisam maštala o svadbi, pa mi je bilo nejasno… Ispričala sam svekrvi, potpuno nesvesna da taj san ima lošu simboliku. Njena reakcija mi se nije dopala, izgledalo mi je kao da se uplašila. Sledeće noći - isti san. Mislim da sam bila još srećnija u snu… Nekoliko dana kasnije umro mi je svekar, dva dana nakon toga otac. Prva smrt je bila očekivana pošto je svekar bio teško bolestan, a druga potpuno iznenadna – navodi naša sagovornica.

Kasnije je, kaže, od ljudi čula da ne valja sanjati sebe u belom, posebno ne u venačanici.

Foto: Pixabay.com

- Posle toga sam se trudila da ne obraćam pažnju na snove. Imala sam problema i sa nesanicom, ali se sve rešilo. Tri godine kasnije probudila sam se sva u znoju i tačno sam znala… Sanjala sam svekrvu kako ulazi u voz, maše mi i dobacuje da nije stigla da spremi sarme i da ja to uradim. Osetila sam užasan nemir i sugerisala suprugu da odu kod lekara. Nažalost, bilo je kasno. Dijagnoza je već bila ozbiljna i nije joj bilo pomoći, umrla je mesec dana kasnije – priseća se kroz suze Jelena.

Da li je samo reč o izraženoj intuiciji, ili kako se kaže, tu ima nečega, ona ni sama ne zna.

- Trudim se da ne razmišljam od tome. Nije to ni malo prijatno. Kome se nije dogodilo neće verovati –dodaje Jelena koja se nada da nikada više neće imati slično iskustvo.

#Smrt

'