AKTUELNO

Animirana akcija "Alita borbeni anđeo" biće premijerno prikazana u Kombank Dvorani u sredu 13. februara u 20 sati uz revolucionarni sistem zvuka "Dolby atmos".

Pravi 3d spektakl uz pomoć Atmos ozvučenja povešće posetioce na nezaboravno putovanje na kome će se osetiti kao da su "deo priče". Gledaoci će u Sali 6 moći da dožive novu dimenziju zvuka, koji se rasprostire čitavom salom.

Foto: Promo/Kombank Dvorana

Dva vodeća umetnika Džejms Kameron i Robert Rodrigez ujedinili su svoje interesovanje ka ženskim heroinama i stvorili mogućnosti da vizuelni zanat dospe u neku novu zonu. Oni su u najnovijoj 3D nativ tehnologiji snimili film "Alita: Borbeni anđeo".

Reč je o adaptacija japanskog manga stripa „Gunnm“, koji potpisuje Jukito Kiširo.

Priča je smeštena u daleku mračnu budućnost, u dvadeset i šestom veku i prati kiborg devojku, (osobu sa robotskim/tehničkim implantantima) po imenu Alita (Rosa Salazar) koja se budi u svetu koji ne prepoznaje, bez bilo kakvih sećanja na prošli život. Doktor Ajdo (Kristof Valc) pokušava da je zaštiti od njene misteriozne prošlosti, dok sa druge strane, njen drug Hugo želi da joj pomogne da vrati uspomene.

Foto: Promo/Kombank Dvorana

Scenarista film Džejms Kameron prvi put je pao pod čaroliju misteriozne Alite pre skoro dve decenije, mnogo pre nego što je režirao naučnofantastičnu 3D avanturu “Avatar.”

On je, u priči o mladom kiborgu video univerzalnu temu o identitetu i otkrivanju, kao i šta je to što je za mladog čoveka važno. “Reagovao sam jako emotivno zbog toga što je moja najstarija ćerka u to vreme bila veoma mlada i video sam u tome veoma snažnu žensku priču, o osnaživanju” rekao je Kameron.

#Kombank dvorana

'