AKTUELNO

Film domaće kinematografije "Reži" biće premijerno prikazan u Kombank Dvorani 27.februara u 19:30h na 47. Međunarodnom filmskom festivalu FEST.

REŽI prati jedan dan u životu tinejdžerke, u kojem sve što je izgledalo kao luda i vesela avantura polako prerasta u noćnu moru sa ožiljcima za ceo život.

“Reži” je drugi film reditelja Koste Đorđevića, autora filma „S/Kidanje“ iz 2013. godine.

Film prati jedan neobičan dan u životu tinejdžerke Aje, njene drugarice i drugara iz kraja, koji tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na usijanom beogradskom asfaltu traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim. Pravila igre sami biraju, a sistem vlastite kože jedini je sistem koji priznaju.

Foto: Promo/Kombank dvorana, Tamara Antonović

Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote.

Ovo je film o tinejdžerima i njihovom odrastanju u surovom svetu bez jasnih pravila. Ne drži pridike, ne traži krivce. „Reži“ je ogledalo onog što zovemo našim savremenim društvom, ali ogledalo u kojem se jasno može videti i odraz prošlosti koju smo živeli, ali i naslutiti obrisi budućnosti.

Foto: Promo/Kombank Dvorana

Zanimljivo je da kroz likove tinejdžera jasno možemo iscrtati i likove njihovih nevidljivih i nikad prisutnih, od borbe za opstanak sluđenih roditelja.

Film je snimljen tokom letnjih dana 2017. godine. Osobenost filma leži i u činjenici da glumačku ekipu predvode dve mlade, harizmatične glumice Kristina Jovanović i Đurđina Radić poznatija kao Djixx, koje su publici poznate i iz sveta muzike.

Foto: Promo/Kombank Dvorana

Naime, Kristina Jovanović, članica je bendova E play i KIKA, dok je Đurđina Radić- Djixx nekadašnja članica benda SevdahBaby. U filmu, pored Kristine i Đurđine, igraju i Mladen Sovilj, Marko Janketić, Milan Čučilović, Radoslav Rale Milenković i drugi.

Autorski tim predvođen rediteljom Kostom Đorđevićem, čine scenarista Dragan Nikolić, direktorka fotografije Bojana Andrić, montažerka Romana Vujasinović, kompozitor Filip Mitrović, kostimografkinja Suna Kažić, scenograf Damjan Paranosić, šminker Darko Kenig, snimatelj zvuka Branko Đorđević, dizajneri zvuka Mićun Jauković i Dako Puač.

Foto: Promo/Kombank Dvorana

Producenti filma su Miloš Ivanović, Kosta Đorđević i Bojana Andrić. „Kinematografska kuća“ iz Beograda stoji iza produkcije filma, a u saradnji sa „Marinis Media“ iz Hrvatske i „Platforma“ iz Srbije. Projekat filma „Reži“ podržan je od strane Filmskog centra Srbije na konkursu za razvoj projekta.

#Kombank dvorana

'