AKTUELNO

Informišite se na vreme!

Prema izveštaju AMSS i dalje je pojačan intenzitet saobraćaja na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, pa se vozači upozoravaju na pažljivu vožnju i nešto više tolerancije, posebno na deonicima gde ima izmena saobraćaja zbog tekućih radova, zbog kojih dolazi do manjih zastoja i formiranja kolona.

Vozačima se savetuje da nailaskom na radove prilagode vožnju prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije. Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stancama.

Foto: Tanjug

Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama. Na graničnim prelazima saobraćaj je pojačan, pa su na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, na GP Gradina, zadržavanja višesatna.

Pojačan je saobraćaj i na izlazu iz Srbije ka Makedoniji, na GP Preševo, gde su zadržavanja promenljiva od 30 do 60 min.

Foto: Tanjug

Slično je i na prelazima sa Crnom Gorom na GP Gostun pa je preporuka GP Jabuka, a pojačan je saobraćaj i na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske i Hrvatske na GP Horgoš i Batrovci , gde su zadržavanja takođe promenljiva i kreću se u intervalima od 30 do 60 min.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Inače, vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

#AMSS

'