AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika prestonice ističe da Beograd postaje atraktivno mesto i grad u koji je moguće investirati 3,5 milijarde evra. Projekat "Beograd na vodi", kako kaže, nije samo izgradnja stanova već se menja čitav prostor, jer se obnavlja i sređuje čitav taj deo grada.

U poslednje tri godine ne postoji napadaniji niti osporovaniji projekat u Evropi od "Beograda na vodi", izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je rekao povodom završetka prve faze projekta i završetka prve stambene kule, da je taj projekat pokrenuo građevinsku industriju Srbije, da na njemu svakodnevno radi 1.400 do 1.500 radnika, kao i da kada bude završen u njemu će biti 6.000 stanova, a u zgradama će raditi desetine hiljada ljudi.

Prema njegovim rečima, projekat "Beograd na vodi" nije samo izgradnja stanova već se menja čitav prostor, jer se obnavlja i sređuje čitav taj deo grada.

Foto: Tanjug

- Projekat mnogo brže napreduje, a sam projekat zavisi od interesovanja tržišta koje je veliko, Beograd na vodi nisu samo stanovi, to je potpouna promena tog dela grada, postaje novi centar grada - istakao je Vesić.

On je dodao i da Beograd postaje atraktivno mesto i grad u koji je moguće investirati 3,5 milijarde evra i mesto gde investitori vide da postoji snažna politička volja, pre svega predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlade, da će se se sprovesti svaki projekat važan za grad.

Govoreći o projektima u gradu, Vesić je kazao da se u ovom trenutku sređuju Svetogorska i Takovska ulica, u toku je rekonstrukcija ulice kneginje Zorke od Bulevara do Makenzijeve, a od 1. avgusta počinje sređivanje Trga Republike.

- Jednostavno Beograd je grad u kome je potrebno mnogo toga promeniti, a mi se trudimo da radimo planski, ne možemo sve ođednom, ali se trudimo da svake godine uradimo delove po delove grada. Većina radova će biti godtova do 1. septembra, a Balkanska do 15.oktobra - rekao je Vesić.

On je za sledeću godinu najavio sređivanje bulevara kneza Miloša, kao i rekonstrukciju ulica 27. marta, kraljice Marije, cara Dušana od Ruzveltove do Kalemegdana.

- Trg republike će biti završen u oktobru sledeće godine, ulazimo u rekonstrukciju Vasine ulice koja će biti pretvorena u pešačku zonu, počeće izgradnja garaže na Studentskom trgu. Grad će postati uređen i sređen - zaključio je Vesić.

Pročitajte još: VUČIĆ na svečanom otvaranju stambene zgrade u 'Beogradu na vodi': OSTVARILI SMO JEDAN OD NAJVEĆIH SNOVA (FOTO)

#Beograd na vodi

#Goran Vesić

'