AKTUELNO

Doček Nove godine je trenutak kojem se svi istinski radujemo, a Beograd, kao grad koji je uvek budan, je idealno mesto za provod koji će se dugo pamtiti.

Ovaj put, fokusiraćemo se na iskustvo dve drugarice iz Zagreba, koje su odlučile da posete srpsku prestonicu za prošli doček. Toliko im se svidelo da ove godine dolaze ponovo, ali ovog puta sa još dve drugarice.


Nova godina 2025 Beograd je njihova krajnja destinacija. Kroz njihove oči, videćemo šta sve ovaj dinamičan grad nudi mladim damama koje žele da se zabave i dožive nešto novo.


Pripremanje za putovanje


Dve drugarice, Ana i Marija, odlučile su da do Beograda putuju vozom, kako bi uživale u putovanju i imale dovoljno vremena za ćaskanje i planiranje provoda. Smeštaj su rezervisale u jednom od modernih apartmana u centru grada, kako bi bile blizu svih dešavanja.


Pakovanje stvari


Za putovanje, Ana i Marija su se spakovale praktično, ali sa stilom. Ponele su nekoliko elegantnih haljina za noćne izlaske, udobne cipele za duge šopinge i, podrazumeva se, neizostavne aksesoare i kozmetiku kako bi uvek bile spremne za fotografisanje i objavljivanje slika na društvenim mrežama.


Po dolasku u Beograd


Kada su stigle u Beograd, Ana i Marija su bile oduševljene energijom i živahnošću grada. Provele su prvi dan šetajući Knez Mihailovom ulicom, posetile su Kalemegdan i sa tvrđave uživale u prelepom pogledu na ušće Save u Dunav. Posebno su se radovale živosti Beograda, a kafići i restorani su mahom bili pupunjeni do poslednjeg mesta, što ih je oduševilo.


S obzirom na to da u restoranu Boutique Trojka koji su odabrale naravno nije bilo mesta, neka dvojica mladića su im ponudili da sednu za njihov sto. Što su one i učinile. Tu je počelo prvo upoznavanje Beograda, ali i beograđana, za njih dve na najbolji mogući način.


Provod u Beogradu


Kao prave avanturistkinje, Ana i Marija su imale neizmernu potrebu da svaki dan provode u istraživanju i boljem upoznavanju grada. Prvo su posetile Muzej savremene umetnosti u kojem su uživale u modernim izložbama i instalacijama. Zatim su obišle Zemun i Gardoš gde su se prošetale pored Dunava i popile kafu u šarmantnom kafiću i restoranu Cross on the Kej. Poučeni prethodnim iskustvom (da im rezervacija treba ne samo za doček Nove godine, već i za svaki drugi dan), da i ovog puta ne bi ostale bez mesta, unapred su svoje mesto potpuno besplatno rezervisale online na "Beograd noću", specijalizovanom sajtu namenjenom za to.


Zemun ih je oduševio ulicama od kaldrme, starim kućama i autentičnim fasadama koje su šarenolike i daju posebnu draž.


Noćni život


Beograd je nadasve poznat i prepoznatljiv po svom bogatom noćnom životu, pa su Ana i Marija imale priliku da svake večeri izlaze u različite barove i klubove. Ali ipak, najviše od svega im se svidela Skadarlija, prava boemska četvrt sa autentičnim kafanama, starogradskom muzikom uživo i prijatnom atmosferom.


U tradicionalnoj srpskoj kuhinji i muzici najpre su uživale u Tri Šešira, a onda su se prebacile u restoran Dva Jelena preko puta, dok je sutradan njihov izbor bila Velika Skadarlija. Šešir Moj i restoran Zlatni Bokal u Skadarliji su ostavile za neku sledeću, narednu posetu Beogradu. A nema sumnje da će to biti uskoro obzirom da su i ove godine gosti prestonice.


Doček Nove godine u Beton hali


Za doček Nove godine, Ana i Marija su donele odluku da veče provedu u najpopularnijem klubu u Beton hali, u klubu La Fayette Beograd. Beton hala je inače prepoznata po modernističkom dizajnu i vrhunskim klubovima i restoranima koji nude nezaboravan provod. Devojke su preko već pomenutog sajta beogradnocu takođe rezervisale sto u klubu Lafayette, ali za to nekih dva meseca unapred kako bi imale savršen pogled na novogodišnji kabare.


Nova godina u Beogradu


Kada je stigao 31. decembar i najluđa noć, Ana i Marija su obukle najlepše haljine koje su ponele, popele se na štikle i zaputile se ka Beton hali. Koincidencija je htela da su upravo momci sa početka priče iz restorana Butik Trojka isto kupili karte za doček Nove godine u La Fayette-u.


Atmosfera je bila neverovatna – kabare show, svetlosni efekti, glasna muzika i ljudi koji plešu i zabavljaju se. Devojke su uživale u svakom trenutku, plešući sa svojim momcima do ranih jutarnjih sati. Posebno su se oduševile vatrometom koji je osvetlio nebo iznad Save u ponoć sa kule Beograd i starog mosta.


Ostala je tajna gde su otišle u 5 ujutro.


Dan posle Nove godine


Nakon očaravajuće novogodišnje noći, Ana i Marija su rešile da iskoriste sledeći dan za okrepljenje i da se malo relaksiraju. Odluka je pala na Saruna, jedan od mnogobrojnih beogradskih spa centara gde su uživale u masažama i wellness tretmanima. Nakon čega su otišle u šetnju po Kalemegdanskom parku, uživajući u prirodi i svežem vazduhu.


Izlazak za kraj posete Beogradu


Da bi svoje putešestvije zaokružile na najbolji mogući način, Ana i Marija su rešile da poslednje veče boravka u Beogradu izađu na naki od poznatih splavova. Splavovi su kultni simbol Beograda i svim ljubiteljima noćnog života i izlazaka pružaju jedinstveno iskustvo provoda na reci. Uz zvuke popularne muzike i zadivljujući pogled na reku do ranih jutarnjih sati vaselile su se na splavu River.


Na kraju, posle nekoliko dana provednih u srpskoj prestonici, naše devojke su sa velikim ushićenjem zaključile da je njihovo putovanje bilo pravi izbor i pun pogodak.


Doček Nove godine u Beogradu je jedno lepo iskustvo koje će Ana i Marija pamtiti do kraja svog života. Beograd zaista nudi veliki dijapazon mogućnosti za zabavu, avanturu i trenutke koji se ne zaboravljaju.


Od obilaženja grada tokom dana, preko provoda po Skadarliji, pa sve do razuzdanih noćnih izlazaka u Beton hali, uključujući i doček, kao i izlazak na splav, svaki njihov trenutak je bio protkan smehom, veselošću i novim iskušenjima. Te je to razlog zbog kojeg i ove godine dolaze, i to u proširenom sastavu.


Da li biste vi dočekali Novu godinu 2025. u Beogradu


Ako ste u potrazi za mestom na kojem ćete proslaviti i dočekati Novu godinu 2025., Beograd je definitivno najbolji izbor sa kojim nikako nećete pogrešiti.


1. Koje lokacije se preporučuju u Beogradu za preko dana?


Kada posetite Beograd preporučene lokacije za dnevne aktivnosti su šetačka zona – Knez Mihailova ulica (koja ujedno predstavlja i jednu od najstarijih ulica u Beogradu), zatim tu je Kalemegdan sa brojnim kulturnim i istorijskim znamenitostima koji se praktično nadovezuje na Knez Mihailovu.


U "to do" listi svakog turiste, kao neizostavni deo, treba da se nađu i muzeji, među kojima su najposećeniji: Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti i muzej posvećen Nikoli Tesli. Takođe, prilikom posete Beograda treba obići velelepni Hram Svetog Save na Vračaru, kao i crkvu Svetog Marka u centru grada. Ljubiteljima šetnje, toplo preporučujemo Zemunski kej sa njegovim novim, ali i starim delom – Gardošem, Adu Ciganliju, Tašmajdanski park i Sava promenadu Beograd na vodi.


2. Zašto je Beograd broj jedan za doček Nove godine?


Beograd je poznat po svom mladalačkom duhu i pozitivnoj energiji, aktivnom noćnom životu, dobrom provodu i velikim gostoprimstvom koje pruža. Kombinacija svega ovoga uz pregršt kvalitetno osmišljenih zabavnih sadržaja i šmekerski šarm čini da Beograd bude idealno mesto za doček Nove godine.


3. Koja su najbolja mesta za doček Nove godine u Beton hali?


Beton hala je sinonim za dobar provod, kako tokom cele godine, tako i za sam doček Nove godine. Ko voli prave klubove najbolje rešenje je klub Komitet. Dok za one koji više preferiraju restoransku varijantu za doček su idelni neki od sledećih restorana u Beton hali: Cantina De Frida, Sakura, Lavash, Temperament. A za one sa dubljim džepom kao idealan izbor se nameće La Fayette sa svojim cabaret šouom, koji su odabrale Ana i Marija prošle godine.


4. Kakve aktivnosti se savetuju za oporavak posle burne noći za devojke?


Najbolje aktivnosti koje se savetuju devojkama za oporavak uključuju posetu spa centrima, masaže, wellness tretmane i šetnje po parkovima koji su brojni. A moramo reći da ženama uvek pomaže i šoping za koji preporučujemo tržne centre i šoping molove: Galerija, Delta City, Ušće, Ada Mall, ali i butike u Knez Mihailovoj ulici.

5. Kako se pripremiti za doček Nove godine 2025. u Beogradu?


Zbog velike navale i mnogo veće potražnje od ponude, uvek se preporučuje rezervacija smeštaja i klubova i restorana unapred, ali isto tako i pakovanje i elegantne i udobne odeće, i planiranje aktivnosti kako biste maksimalno iskoristili svoje vreme u Beogradu.

Autor: Dubravka Bošković