AKTUELNO

V. d. pomoćnika ministra za rad je naveo da će se Ministarstvo u skladu sa mogućnostima zalagati da budžetska sredstva budu veća.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ove godine izdvojilo je 78 miliona dinara za poboljšanje uslova života korisnika i zaposlenih u Ustanovi za decu i mlade Sremčica, rekao je v.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miloš Janković.

Obilazeći Dom sa načelnicom Odeljenja za inspekcijski nadžor Biljanom Zekavicom, Janković je naveo da će se Ministarstvo u skladu sa mogućnostima zalagati da budžetska sredstva budu veća.

- Zalagaćemo se da uz saglasnost komisije Vlade Srbije obezbedimo dodatni kadar kako bi usluga i briga o korisnicima bila na boljem nivou - istakao je Janković.

Dom Sremčica je jedna od ustanova socijalne zaštite koja je u procesu dobijanja licence čiji je osnivač Republika ili Pokrajina, a za koje Ministarstvo izdvaja sredstva u cilju dostizanja boljeg kvaliteta standarda.

Ministarstvo je, kako se navodi, započelo sa uređenjem dvorišta, angažovanjem stručnjaka u svrhu oplemenjivanja prostora i asfaltiranjem staza u sklopu ustanove kako bi se olakšalo kretanje korisnika, a planirano je i rešavanje problema gasifikacije u saradnji sa Beogradskom elektranom.

#Ministarstvo za rad | boračka i socijalna pitanja

#Sremčica

'