AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević prekinuli su danas saobraćajnu blokadu ulice Borisa Kidriča u Begaljici i doveli mehanizaciju koja je počela da čisti kanal, a čišćenje kanala je prethodno 24 sata blokirala porodica Petrović zbog neraščišćenih imovinskih odnosa.

Porodica Petrović, naime, godinama ne dozvoljava da se očisti korito Begaljičkog potoka tvrdeći da protiče kroz njihov privatni posed. Posle noćašnjih obilnih padavina u Begaljici, međutim, potok je počeo da plavi okolne kuće i postojala je opasnost da ostale kuće koje se nalaze uz reku budu poplavljene jer ova porodica ne dozvoljava da se očisti korito potoka.

Zbog toga su građani Begaljice blokirali ulicu Borisa Kidriča, a to je uslovilo da se formira kolona vozila duga skoro tri kilometara.

Foto: Pink.rs

Vesić i Nikodijević došli su na lice mesta zajedno sa predsednikom gradske opštine Grocka Dragoljubom Simonovićem i načelnikom OUP Grocka Zoranom Đorđevićem i na njihov zahtev građani su uklonili blokadu, a Vesić je obećao građanima da će Smederevski put koji povezuje Grocku sa Smederevom i na kome je bujica noćas uništila most biti privremeno prohodan do ponedeljka ujutru.

Foto: Pink.rs

Kada su građani uklonili blokadu puta počeli su pregovori sa porodicom Petrović da ne blokiraju bagere koji su dovezeni da očiste korito reke. Vesić je saopštio porodici Petrović da moraju odmah prestanu da blokiraju prilaz bagerima.

- Štab za vanredne situacije opštine Grocka doneo je odluku da se ovaj potok očisti, vanredno je stanje i ukoliko to ne uradimo dovodimo čitavo selu u opasnost - rekao je Vesić, i dodao da naređenje štaba mora odmah da bude izvršeno.

Foto: Pink.rs

Nikodijević je obećao porodici Petrović da će grad Beograd i opština Grocka nadoknaditi eventualnu štetu koja može da nastane na njihovog privatnoj imovini.

Predsednik Gradske opštine Grocka preuzeo je obavezu da opština uredi korito Begaljičkog potoka, da geometri utvrde vlasništvo imovine i da se ona plati kako bi jednom zauvek rešio ovaj problem.

Porodica Petrović se potom povukla, a bageri su počeli da čiste korito Begaljičkog potoka.

#Goran Vesić

#Nikola Nikodijević

'