AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je jutros da je otvaranje Narodnog muzeja dobra vest ne samo za Beograd, već i za celu Srbiju.

Građani mogu da očekuju pravi spektakl na fasadama Narodnog muzeja, multimedijalni, rekao je Vesić, koji je naveo i da će ulaz za posetioce tri dana biti besplatan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom ekspozeu u prethodnom mandatu premijera je naveo da će Narodni muzej biti otvoren u naredne četiri godine, podsetio je Vesić, naglasivši da je to ispunjeno i da mu nikako nije jasno zašto se čekalo 15 godina da se Muzej otvori.

- Velika je stvar otvoriti Narodni muzej - rekao je Vesić, istakavši da je cilj ove vlasti obnova i izgradnja institucija kulture.

Između ostalog, rekao je Vesić, na Kosančićevom vencu predviđena je nova gradska galerija, biće tender za Muzej grada Beograda - predstoji pretvaranje stare vojne akademije na uglu Nemanjine i Resavske u Muzej, zatim intenzivno se radi na pretvaranju stare električne centrale na Dorćolu u novi Muzej Nikole Tesle.

- Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada biće lepih tema, između ostalog, da svi preduzetnici koji imaju natpise svojih firmi na ćirilici dobijaju popust, u cilju zaštite ćirilice - najavio je Vesić.

#Goran Vesić

#Narodni muzej Beograd

'