AKTUELNO

Informišite se na vreme!

Putnici iz Srbije koji su se uputili ka Grčkoj, u kojoj je danas generalni štrajk grčkih sindikata, u tu zemlju mogu da uđu samo na centralnom graničnom prelazu Evzoni između Makedonije i Grčke.

U Ambasadi Grčke u Beogradu, Tanjugu je rečeno da je na centralnom graničnom prelazu Evzoni između Makedonije i Grčke otvorena jedna traka i da je saobraćaj usporen.

Saobraćaj jeste usporen, ali automobili i autobusi mogu da prolaze kao i kamioni sa osetljivom robom, dok se kamioni koji prevoze drugi tip robe ne propuštaju - kažu u grčkoj ambasadi.

Foto: Tanjug

Granični prelazi Dojan i Niki između Makedonije i Grčke su blokirani i na ovim prelazima samo pešaci mogu da prođu, kao i na prelazima Kristalopigi i Kakavija sa Albanijom.

- Za sada nemamo informaciju da je bilo koji putnik, turista iz Srbije, zadržan ili vraćen sa graničnih prelaza - kažu u grčkoj ambasadi i navode da je planirano da štrajk sindikata traje do sutra u šest časova ujutru.

U Grčkoj je danas počeo generalni štrajk u znak protesta zbog novog talasa mera štednje koji je najavljen za predstojeće leto. Kako prenose mediji, zbog štrajka, već su se stvorili veliki redovi na graničnim prelazima u Grčkoj.

Otkazani su brojni avionski letovi, kao i polasci brodova i vozova, a otežan je i javni saobraćaj, prenosi Katimerini.

Grke su na generalni štrajk, na startu turističke sezone, pozvali Generalna konfederacija zaposlenih Grčke (GSEE) i najveća sindikalna organizacija ADEDI.

#Granica

#Grčka

#Štrajk

'