AKTUELNO

Centralna manifestacija obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije biće održana u podne ispred Doma Narodne skupštine.

Centralna manifestacija obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i policije biće održana danas u 12 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu u prisustvu predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić.

Kako je najavio MUP, program će početi u 9.30 u Knez Mihailovoj ulici tradicionalnim svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske dok će od 10 časova u Pinonirskom parku biti organizovan taktičko-tehnički zbor na kome će građanima biti prikazana oprema i veštine pripadnika MUP-a. Proslava Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije biće završena u 20.30 koncertom policijskih orkestara Srbije, Poljske i Mađarske i nastupom domaćih pevača na Kalemegdanskoj promenadi.

Foto: MUP Srbije

Saobraćaj u centru Beograda biće obustavljen od 8 do 15 časova zbog proslave Dana policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova obeležava svoj i Dan policije na verski praznik Duhove u znak sećanja na 15. jun 1862. godine kada se dogodio sukob srpske žandarmerije i turske posade beogradske tvrđave nakon ubistva srpskog dečaka kod Čukur česme. Ovaj sukob je trajao nekoliko dana.

#Beograd

#MUP Republike Srbije

'