AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je danas ugovore o dodeli sredstava po Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u 2018, sa predstavnicima saveza udruženja osoba sa invaliditetom sa teritorije cele Srbije, za koji je izdvojeno 240 miliona dinara.

- Ukoliko se raspoređena sredstava utroše na pravi način, siguran sam da će naredne godine biti odobreno još više finansijskih sredstava, pa će samim tim biti još više projekata koji bi, u svakom vidu, unapredili uslove života osoba sa invaliditetom - rekao je Đorđević.

On je podsetio da su ove godine obezbeđena veća sredstva u odnosu na prošlu godinu, odnosno oko 1,7 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo.

Đorđević očekuje da će se uskoro ponovo sastati sa predstavnicima Saveza, kako bi zajedno našli načine kojim bi im Ministarstvo pomoglo tamo gde im je pomoć neophodna, a na kojim će se i analizirati pojedinačno šta je to uradio svaki savez u određenom vremenskom periodu, jer će se na taj način uspostaviti najbolji vid kontrole trošenja sredstava.

Izvršna direktora Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Ivanka Jovanović zahvalila je ministru Đorđeviću i v.d. pomoćniku ministra Biljani Barošević na podršci i pomoći koju Ministarstvo aktivno pruža svim osobama sa invaliditetom.

- Programski konkurs veoma je bitan za sve Saveze osoba sa invaliditetom, jer se njime obezbeđuje održivost našeg rada. Kroz realizaciju projekata moći ćemo da sprovedemo aktivnosti kojima ćemo smanjiti predrasude o osobama sa invaliditetom i uticati na jačanje njihovog kapaciteta - navela je ona.

Direktorka Jovanović istakla je da veruje da će se uspešna saradnja sa ministrom Đorđevićem i Ministarstvom nastaviti i u budućnosti čime će se svi problemi, sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom, uspešno rešiti.

- Ne želimo da budemo pasivni primaoci pomoći i teret državi. Smatram da je najbolji način za unapređenje naših uslova života upravo i naše aktivno učestvovanje u tome kojim i državi vraćamo sve ono što nam sada pruža - istakla je Jovanović.

#Invaliditet

#Novac

#Pomoć

#Zoran Đorđević

#ugovor

'