AKTUELNO

Primer dobre prakse pomoći države osobama sa invaliditetom već nekoliko godina je Ministarstvo za rad i zapošljavanje boračka i socijalna pitanja i zato je zahvalnica Udruženja za mlade i osoba sa invaliditetom otišla u prave ruke pomoćniku ministra u Sektoru za osobe sa invaliditetom biljani Barošević i to za iskazanu solidarnost i nesebičan doprinos radu udruženja.

Nevena Jeftić iz Užica u Udruženju za mlade i studente sa invaliditetom je od osnivanja. Od kada je došla ui Beograd na studije bili su joj podrška ali i pomoć.

A upravo je zahvaljući saradnji i podršci koje je Ministarstvo za rad boračka i socijalna pitanja pružilo udruženju dobila i automobil prilagođen njenim potrebama.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja sam nedavno položila vožnju i preko SPIKS-a bila sam odabrana da dobijem te ručne komande kako bi mogla da prilagodim svoj auto sebi- rekla je Billjana.

Ona je dodala da bi njen put ovde u Beograd ubio definitivno teži bez svega ovoga, bez ovih ljudi i bez ove podrške.

Biljana Barošević, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kaže da su u stalnoj okmunikaciji sa udruženjem za mlade i osobe sa invaliditetom.

- Osim finansijske podrške koju pruža Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom ovom udruženju mi smo svakodnevno sa njima u saradnji i osluškujemo šta je ono što je za njih prioritet - rekla je Barošević.

Foto: TV Pink Printscreen

Biljana Barošević dobila je i specijalnu zahvalnicu ovog udruženja za iskazanu solidarnost i nesebičan doprinos ovom udruženju i osobama sa invaliditetom.

- Pokazjete nam da postoji institucionalna volja za promenama i da se naši napori cene na višem nivou - rekao je Ivana Miletić, predsenik Udruženja za mlade i studente sa invaliditetom nakon što je uručio zahvalnicu.

Foto: TV Pink Printscreen

Barošević je dodala da je država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem uradila dosta toga za mlade i studente.

- Ono što je prioritet jeste svakako da zajednički i partnerski stvaramo Srbiju bez barijera. Današnje priznanje koje su mi uručili mladi i studenti, članovi ovog udruženja je od velikog značaja i za mene lično i za Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom - rekla je Barošević.

Foto: TV Pink Printscreen

Inače Udruženje za mlade i studente sa invaliditetom jedno je od sedam udruženja u okviru saveza republičkog udruženja za mlade i studente sa invaliditetom kojem je u ovoj godini Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i sovijalna pitanja opredelilo 3,4 miliona dinara.

Video: TV PINK